Bariatrisch Centrum terug naar hoofdlocatie Bergen op Zoom

Het Bariatrisch Centrum Zuid West Nederland verhuist medio november terug naar Bergen op Zoom op hun vertrouwde plek aan het Boerhaaveplein 7 in Bergen op Zoom. De eerste maanden wordt er gewerkt vanuit een tijdelijke kantoorruimte (zogenoemde portakabins) op de parkeerplaats achter het gebouw. In de tussentijd vinden herstelwerkzaamheden plaats in het gebouw, dat door brand beschadigd is. De verwachting is dat het Bariatrisch Centrum begin juni 2024 weer gebruik kan maken van de hoofdlocatie. Het Bariatrisch Centrum blijft daarnaast gebruik maken van de polikliniek in Etten-Leur om patiënten ook daar van dienst te kunnen zijn. Als er voor patiënten iets wijzigt aan de locatie van hun afspraak, worden zij hierover persoonlijk geïnformeerd.    

Bouwwerkzaamheden  
Woensdagavond 28 juni 2023 brak brand uit op de benedenverdieping van het gebouw aan het Boerhaaveplein 7 in Bergen op Zoom. Terwijl het Bariatrisch Centrum gebruik maakt van de portokabins, wordt het pand opgeknapt. Pierre Feskens, medisch manager en bariatrisch chirurg, vertelt: “Bij het opknappen van het pand kijken we kritisch naar de ruimte-indeling. Zo zal de fysiotherapieruimte voorlopig niet meer terugkeren. We hebben namelijk de afgelopen maanden gebruik mogen maken van de voorzieningen van PMC. Dat is goed bevallen en zetten we graag voort.” De sloopwerkzaamheden in het pand zijn bijna klaar. Ook zijn we bezig met de tekeningen voor de begane grond. We verwachten in januari te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. Volgens planning kunnen we dan in juni weer gebruik maken van het gebouw.”  

Zorg gewoon doorgegaan
Na de brand kon het Bariatrisch Centrum snel hun intrek nemen in de Bravis polikliniek Etten-Leur. De brand heeft daarom geen gevolgen gehad voor de patiëntenzorg. De wachtlijsten zijn nog steeds kort.