Foto expositie laat zien hoeveel afval er dagelijks veroorzaakt wordt

Op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) werkt een enthousiast (green) team aan het verduurzamen van de afdeling. Eén van hun belangrijkste speerpunten is het verminderen van de enorme afvalberg die ontstaat bij het leveren van zorg. Om mensen hiervan bewust te maken, hebben ze de fotoexpositie ‘It’s an emergency’ van Elaine van Ee naar het Bravis ziekenhuis gehaald. “Gaasjes, celstofmatjes, blauwe handschoenen… gedachteloos pakken we wat we nodig hebben”, vertelt Annelies Holthuis, SEH-arts en lid van het Green Team SEH. “Elaine's foto's laten zien hoeveel afval er elke dag op de SEH wordt geproduceerd. Hoe kunnen we dit anders doen, beter, duurzamer? Laat je ook inspireren”! 

Over de expositie
Toen student geneeskunde Elaine van Ee op de SEH van het LUMC werkte, werd ze geconfronteerd met de bergen wegwerpproducten die na één keer gebruik of ongebruikt in de prullenbak belanden. Elaine vroeg zich af of dit niet anders kon. Samen met haar collega Alex van der Lecq maakte ze foto’s om meer bewustzijn te creëren onder haar collega’s en de hoeveelheid afval per SEH-bezoek terug te schroeven. Dat was zo succesvol dat de foto’s sinds de zomer van 2022 in diverse ziekenhuizen in Nederland tentoongesteld worden.

De foto's van Elaine van Ee zijn tot halverwege maart te zien op route 124 (nabij de hoofdingang) van Bravis locatie Roosendaal.