Haarboutique Bardót opent deuren in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal

Donderdagmiddag 25 januari was de feestelijke opening van Haarboutique Bardót in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Haarboutique Bardót is gespecialiseerd in stijlvolle haarwerken en haarstukken voor vrouwen waarvan het haar dunner wordt of is uitgevallen, bijvoorbeeld door chemobehandelingen of de aandoening alopecia. “Met een mooi haarwerk of haarstukje kan ik deze vrouwen, in een voor hun hele onzekere en/of spannende tijd, een stukje eigenwaarde en zelfvertrouwen teruggeven”, vertelt eigenaresse Anique van Oeveren.

Anique heeft 20 jaar ervaring als haarwerkstylist. De ziekenhuiswereld is niet nieuw voor haar. De laatste 15 jaar werkte ze als haarwerkspecialist in het ETZ ziekenhuis in Tilburg. Het was Anique haar droom om ooit een eigen haarsalon te beginnen. Toen Heike Kleinfeld, voormalig kapster in het Bravis ziekenhuis, in april 2023 aankondigde na 40 jaar te stoppen met de kapsalon, nam Anique contact op met het Bravis ziekenhuis. “Ik moest deze kans gewoon grijpen. Met de opening van Haarboutique Bardót komt mijn droom uit”, geeft Anique aan.

Perfecte match
In Haarboutique Bardót worden allerlei ‘haaroplossingen’ geboden. Van volledige haarwerken tot aangepaste haarstukjes of mutsjes. “Het is echt maatwerk”, benadrukt Anique. “In het begin hebben vrouwen vooral informatie nodig zodat ze weten wat er allemaal mogelijk is en kunnen aanvoelen wat ze willen. Nadat ik alle wensen gehoord heb stel ik een gepersonaliseerde collectie van haarstukken of volledige haarwerken samen. Daarna vraag ik de vrouw om terug te komen. Het blijft een bijzonder moment om samen de collectie te bekijken en te passen. We stoppen niet tot we de perfecte match gevonden hebben. Het is zo mooi om te zien hoe blij iemand dan is, maar het is ook het moment dat de tranen komen. Het besef van ziek zijn dringt dan vaak pas binnen”. Het contact met Anique is heel laagdrempelig en ze biedt ook nazorg, bijvoorbeeld door samen het haarstuk voor het eerst te wassen. “Vrouwen hoeven niet bang te zijn dat ik ze zomaar 'loslaat' als ze de haarboutique verlaten. Ze kunnen bij vragen altijd contact met mij opnemen”.

Alleen geopend op afspraak
Haarboutique Bardót is alleen geopend op afspraak: “In het begin is het contact vooral informatief, maar al gauw bouwen we een band op en komen er allerlei emoties bij kijken. Door alleen op afspraak te werken kan ik mijn volledige aandacht geven en blijven alle gesprekken privé”, legt Anique uit. Afspraken kunnen online gemaakt worden via www.bardothaar.nl of telefonisch via 06 133 930 99.

Haarboutique Bardót is gevestigd in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal, naast het Bravis Plaza restaurant bij de hoofdingang.

de Haarboutique Bardót is een erkende en gecertificeerde salon en heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Bardot haarboutique_Anique van Oeveren-2.jpg