“Het is voor ons een kleine moeite, maar voor patiënten betekent het veel”

Met hun handen vol tulpen, roosjes, chocoladehartjes en een mand met knuffels en snoepgoed liepen de 13-jarige Ecrin Erdogan en haar jongere broertje Eray gisteren het Bravis ziekenhuis binnen. Het was Suikerfeest en dat vonden Ecrin en Eray een mooie gelegenheid om iets speciaals te doen voor de opgenomen patiënten van de afdeling Kind & Jeugd in Bergen op Zoom en de afdeling Oncologie (3C) in Roosendaal: "Het is voor ons een kleine moeite, maar voor de patiënten betekent het veel. Dat wij patiënten in een moeilijke periode even kunnen laten lachen, vinden wij heel bijzonder", vertelt Ecrin.

Vorig jaar deelde Ecrin ook al bloemen uit aan patiënten op afdeling 3C. De reacties van de patiënten waren zo lief en warm dat ze graag een vervolg wilde geven aan haar actie. Haar jongere broertje Eray wilde dit jaar heel graag meedoen: "Mijn zus heeft vorig jaar veel patiënten blij gemaakt, nu kunnen we dat samen doen. We vinden het gewoon heel erg leuk om iets voor iemand te kunnen betekenen", vertelt Eray.

Graag iets extra doen
Ecrin wist in Roosendaal precies waar ze moest zijn en waar ze alle vazen kon vinden. Samen met haar broertje pakten ze als een geoliede machine alle bloemen uit, sneden ze de bloemsteeltjes en verdeelden ze de bloemen over 15 vaasjes. Iedere patiënt kreeg een vaasje met bloemen. Dit jaar bleef het niet bij de afdeling Oncologie in Roosendaal. "Omdat we dit jaar met z'n tweeën zijn, wilden we graag iets extra's doen. We brengen dit jaar ook een bezoek aan de afdeling Kind & jeugd in Bergen op Zoom", vertelt Ecrin. "We hebben een grote mand met knuffeltjes, snoepgoed en wat speelgoedaapjes", vult Eray enthousiast aan.

Nog waardevoller dan welke prijs dan ook
Ecrin en Eray dragen graag hun steentje bij. Zo bakken ze ook wel eens cupcakes voor bewoners van verzorgingstehuizen, gaan ze bij hen op de thee of helpen ze mensen een handje in de tuin. Ecrin won vorig jaar de Roos Prijs voor haar liefdevolle gebaar in het Bravis ziekenhuis. "Dat was heel bijzonder, maar dat ik voor iemand iets kan betekenen in een moeilijke tijd, dat is voor mij nog veel waardevoller dan welke prijs dan ook."

Ecrin en Eray - Social media.png