Laboratorium Adrz sluit aan bij Accureon

Vanaf 1 januari 2024 gaat het laboratorium van Adrz samen met klinisch chemisch laboratorium Accureon. Deze fusie zorgt ervoor dat Adrz ook in de toekomst een hoge kwaliteit van onderzoeken voor patiënten en aanvragers garandeert, ondanks de arbeidsmarktkrapte in de zorg. Accureon is ontstaan uit een fusie van de laboratoria van Bravis en ZorgSaam. De Adrz trombosezorg sloot al eerder aan bij Accureon en hiermee zet Adrz de volgende stap naar de best mogelijke klinisch chemische analyses.

Laboratoriumlocaties blijven open
Met deze fusie verandert er niets aan de laboratoriumlocaties van Adrz. Deze blijven gewoon bestaan. Patiënten kunnen dus nog steeds op alle locaties terecht voor bijvoorbeeld bloedafname.

Klinisch Chemici Annemarieke Loot (Adrz) en Madelon Noordegraaf (Accureon) beamen dat onderzoeken in het laboratorium steeds belangrijker worden en dat steeds meer mogelijk is. Het laboratorium heeft te maken met technologische innovaties zoals robotisering en automatisering van laboratoriumprocessen. Door samen te gaan zijn de laboratoria slagvaardiger.

Toekomstbestendige zorg
Jolanda de Vries, lid van de raad van bestuur Adrz: “Door onze aansluiting bij Accureon houden we de kwaliteit van diagnostiek in onze laboratoria voor patiënt en huisarts op een hoog niveau. Zo blijven we een groot en sterk lab, houden we 24-7 dienstverlening en door deze fusie verbetert en groeit de kwaliteit van ons team. Met elkaar zorgen we ervoor dat we de Zeeuwse patiënt de best mogelijke zorg kunnen blijven bieden.”
Ralf Triepels, algemeen directeur Accureon: “Het samengaan van Accureon met het laboratorium van Adrz zorgt ervoor dat wij de toekomst met vertrouwen tegemoet zien, Accureon kan op deze manier zijn ambities waarmaken en daarmee een betrouwbare partner voor patiënten, ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgaanbieders in de regio zijn.”

Op de foto wordt de fusie-overeenkomst ondertekend door (v.l.n.r.) Bianka Mennema (voorzitter Raad van Bestuur Bravis), Jolanda de Vries (lid Raad van Bestuur Adrz) en René Smit (voorzitter Raad van Bestuur ZorgSaam).