Ontspanning voor patiënten SEH en Geriatrie met dank aan Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis reikte gisteren een Qwiek.up uit aan de afdeling Geriatrie (ouderengeneeskunde) in Bergen op Zoom. Eerder ontving ook de Spoedeisende Hulp in Roosendaal er ook één. Dit innovatieve apparaat helpt patiënten te ontspannen. Met een druk op de knop toveren we hun ruimte om tot aquarium, dierentuin of landschap dit in combinatie met geluid of muziek . De stichting heeft de apparaten betaald met de opbrengst van de Bravis Golfdag.

Op de foto van links naar rechts: Lieke van Nieuwenhuizen (activiteitentherapeut), Nicolle Verbaten en Angelo Jongenelis van de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis, Hedwig Mulders activiteitentherapeut), Anneriek van de Wegen (teamleider) en Matthea Roozemond (verpleegkundige). 

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis wil bijdragen aan het welzijn van onze patiënten. Dit doen zij door ideeën die niet uit het zorgbudget betaald kunnen worden, toch mogelijk te maken. Marcel Elich (teamleider spoedeisende hulp) en Lieke van Nieuwenhuijzen (activiteitenbegeleider GAAZ) stelden aan de stichting voor om Qwiek.ups aan te schaffen.

Lieke: “Sommige patiënten zijn toch wat onrustig tijdens hun ziekenhuisopname. We kenden de Qwiek.up van onder meer de spoedeisende hulp in Bergen op Zoom. Hier maken ze er al een paar jaar gebruik van. We zien dat patiënten er echt door ontspannen, van jong tot oud. Daarom vinden wij het heel fijn dat we vanaf nu op onze afdeling daar ook gebruik van kunnen maken.”