Thuismeten ondersteunt bij hartrevalidatie

Het Bravis ziekenhuis zet telemonitoring in bij het revalideren na een hartoperatie of een hartinfarct. Dit houdt in dat patiënten thuis metingen van hun mentale en fysieke gezondheid invullen en doorgeven aan hun zorgverleners. Bovendien krijgen zij persoonlijke adviezen en tips om hun leefstijl te verbeteren. Hierdoor kunnen zij sneller en beter herstellen na een hartoperatie of een hartinfarct.

Bij hartrevalidatie gaat het namelijk om goed bewegen en gezond eten en drinken, maar ook om weer vertrouwen te krijgen in het eigen lichaam. Met het hartrevalidatieprogramma gaan de patiënt en zijn naasten samen met onze zorgprofessionals aan de slag met deze belangrijke en moeilijke verandering. De patiënt heeft hierbij zelf een actieve rol en op deze manier kunnen we de patiënt zo goed mogelijk begeleiden.

Belangrijke informatie
In de Thuismeten app van Luscii vinden patiënten bijvoorbeeld artikelen en filmpjes met belangrijke informatie en adviezen over gezonde voeding, stoppen met roken en het verrichten van oefeningen thuis. De betrokken fysiotherapeuten en hartcoördinatoren van Bravis zijn enthousiast over de mogelijkheden van het thuismeten. “Via de Thuismeten app brengen we de zorg naar de patiënt, waar en wanneer deze het nodig heeft”, zegt fysiotherapeut Wouter van de Graaf (foto). “Dit voorkomt onrust in deze onzekere tijd en geeft de patiënt de handvatten om meer eigen regie te nemen over zijn/haar herstel.”