- U bevindt zich hier:
- Home
- Afdelingen
- Folders
- Haargroei stimuleren met DCP
Haargroei stimuleren met DCP
Inleiding
Bij deze behandeling gebruikt de huidarts de stof DCP. Deze stof komt niet in de natuur voor. De behandeling met deze stof gebeurt nog steeds op proef. DCP is een geneesmiddel dat in Nederland niet is geregistreerd. Er is al wel meer dan twintig jaar ervaring mee. Tot nu toe hebben patiënten geen schade van de stof ondervonden. Met DCP wekt de huidarts overgevoeligheid op. Als reactie op deze overgevoeligheid kan uw haar weer gaan groeien.
Een test vooraf
De huidarts test eerst of u overgevoelig bent voor de stof. De huidarts smeert daarvoor een stuk huid van ongeveer vijf bij vijf centimeter op de achterkant van uw hoofd in met DCP. Als u overgevoelig voor de stof bent, heeft de test succes. U krijgt dan een tot twee weken later eczeem. U heeft last van roodheid, jeuk en schilfering. Ook de lymfeklieren kunnen opzetten en pijn doen.
Behandeling
Heeft de test succes? Dan wordt twee weken later gestart met het wekelijks opbrengen van een beetje DCP. Dan heeft u steeds gedurende een tot twee dagen last van lichte eczeem. De jeuk is belangrijk om de juiste hoeveelheid DCP te kunnen bepalen. Eerst behandelt de huidarts de huid aan een kant van uw hoofd. Deze eenzijdige behandeling is belangrijk. Is er namelijk een duidelijke haargroei op de kant die niet is behandeld? Dan is de haargroei spontaan hersteld. Verdere behandeling is dan niet nodig.
Gaat uw haar groeien? Dan is dat meestal na acht tot twaalf weken te zien. Is de haargroei volledig? Dan kunnen de behandelingen om de twee tot vier weken plaats vinden. Draag na iedere behandeling gedurende twee dagen een pyjama en een hoofddoek. Zo kunt u het contact van andere delen van uw huid met DCP beperken. Hoe lang de behandeling duurt hangt af van het resultaat.
Bijwerkingen
Bijwerkingen van de therapie zijn jeuk, roodheid en schilfering. Maar deze bijwerkingen zijn een goed teken. In het begin van de behandeling kunt u blaren krijgen. Blaren kunnen ook later ontstaan, bij het ophogen van de hoeveelheid DCP. Ook eczeem op andere plaatsen en een vorm van galbulten komen wel eens voor. Heel soms ontstaat er na het opwekken van de gevoeligheid een huiduitslag die zich over het hele lichaam verspreidt. Soms kan dan prednison nodig zijn.
Attentie!
U mag deze behandeling niet ondergaan als u:
- Een kind wilt verwekken of zwanger wilt worden.
- Zwanger bent.
- Borstvoeding geeft.
Route
- Polikliniek dermatologie locatie Roosendaal op begane grond, route 52.
- Pollikliniek dermatologie locatie Bergen op Zoom op begane grond, route 82.
- Bezoekt u de Polikliniek Etten-Leur of het Oudenbosch Medisch Centrum? Dan meldt u zich bij de receptie in de hal op begane grond.
Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen.
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 - 17.00 uur via telefoonnummer 088 – 70 67 374.
Bent u van mening dat bepaalde informatie ontbreekt of onduidelijk is, dan vernemen wij dat ook graag van u.
Suggesties en klachten
De organisatie van het ziekenhuis kan altijd beter. Uw suggesties zijn dan ook van harte welkom op het Patiënten Service Bureau. Ook kan het voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent over de manier waarop u in ons ziekenhuis behandeld bent. Bespreek dit in de eerste plaats met degene die u daar verantwoordelijk voor acht, bijvoorbeeld de medisch specialist, het hoofd van de afdeling of een verpleegkundige. Lost dit gesprek niets op, dan kunt u contact opnemen met het Patiënten Service Bureau. Het ziekenhuis beschikt namelijk over meerdere procedures voor de correcte afhandeling van klachten. Het Patiënten Service Bureau kan u daarbij helpen.
7/21