Carolien Boomsma

Gynaecoloog
49061280201

Carolien is sinds 2015 aan het Bravis ziekenhuis verbonden als gynaecoloog. Haar aandachtsgebieden zijn de fertiliteit, endometriose en minimaal invasieve chirurgie.

Carolien Boomsma

Werken binnen verloskunde blijft bijzonder

"Vanaf de soms al lang bestaande kinderwens, zwangerschapscontroles tot en met de bevalling: het gehele traject naar moederschap blijven voor mij bijzonder! De meeste mensen komen in een ziekenhuis vanwege een klacht of ziekte, maar in de verloskunde is er, ook als er complicaties zijn, ook meestal heel veel vreugde over het nieuwe leven. Dat maakt voor mij werken binnen de verloskunde zo bijzonder. Een zwangerschap is helaas echter niet vanzelfsprekend.

Daarnaast ligt mijn hart bij de begeleiding van vrouwen met endometriose. Dagelijks word ik geconfronteerd met de impact van deze aandoening op het leven van vrouwen. Op zoek naar wat voor haar belangrijk is, om met de juiste behandeling een betere kwaliteit van leven na te streven. Ik heb een adviserende rol, maar de vrouw in kwestie heeft de regie."

Opleidingen

Carolien Boomsma volgde haar studie Geneeskunde in Groningen. Daarna is zij IVF-arts geweest in het Diakonessenhuis in Utrecht. Ook deed zij onderzoek op gebied van vruchtbaarheid bij de Cochrane groep in Nieuw-Zeeland. Daaropvolgend is zij gepromoveerd op onderzoek naar de rol van het baarmoederslijmvlies bij de innesteling van embryo’s.

Haar opleiding tot gynaecoloog volgde zij in Utrecht. 

Publicaties en lidmaatschappen

Publicaties beschreven op PubMed.