Céline Bertrand

Patholoog
9908558101

Céline Bertrand is sinds september 2007 werkzaam in het Bravis Ziekenhuis als pathaloog. Haar aandachtsgebieden zijn mamma-oncologie en de hematologie.

Een puzzel

"Reeds in het tweede jaar van mijn opleiding geneeskunde ben ik geboeid door histologie (microscopie van weefsels). Pathologie was voor mij dan ook de logische specialisatie. Ik wist dat ik het contact met patiënten zou missen; dat wordt in mijn vak deels goedgemaakt door het intensieve intercollegiale overleg ovv de talloze MDO’s en regionale en landelijke panels waaraan de deelname van een patholoog is gevraagd of geëist.

Ik vind elke patiënt cq casus, elk preparaat onder mijn microscoop, telkens opnieuw een uitdaging, een soort “puzzel”: kan ik, zeer sterk geholpen door de juiste klinische en radiologische gegevens, ook dit keer de code kraken?

Een patholoog speelt een cruciale rol in de diagnosestelling (jammergenoeg gaat het vaak over benigne vs maligne) en ook in de therapie (heelkunde, chemotherapie, radiotherapie…)

Vroeger werd gedacht dat een patholoog zich enkel bezig hield met dode mensen; dat is de dag van vandaag helemaal niet meer het geval!"

Opleidingen

Céline volgde haar basisopleiding aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Haar specialisatie deed zij in het Universitair Ziekenhuis te Leuven.

Publicaties en lidmaatschappen
  • Lid van de oncologiecommissie en de commissie kwaliteit van het Bravis
  • Lid van het regionale lymfoompanel
  • Lid van de OVG (België) en de KNMG (Nederland)
  • Lid van de NVVP