Liesbeth Teugels

Anesthesioloog-pijnspecialist
79909839601

Liesbeth Teugels is sinds 2015 werkzaam in het Bravis ziekenhuis. Zij is anesthesioloog-pijnspecialist en heeft als aandachtsgebieden pijneducatie, oncologische pijnbestrijding en palliatieve zorg.

Liesbeth Teugels

Elke patiënt is uniek

"Al tijdens mijn opleiding anesthesie in Antwerpen was pijngeneeskunde als vakgebied in volle ontwikkeling mijn belangrijkste aandachtspunt.

Zowel de postoperatieve pijnbestrijding als de behandeling van chronische pijn is de laatste decennia flink veranderd. Bovendien is elke patiënt weer uniek met een eigen verhaal, medische voorgeschiedenis en levensstijl. Dit maakt dat werken als anesthesioloog en pijnspecialist voor mij elke dag weer boeiend is.

Chronische pijn heeft een grote weerslag op lichamelijk en geestelijk functioneren. Andersom kunnen lichamelijke en geestelijke over- en onderbelasting zelf de oorzaak zijn van chronische pijn. Om dit complexe probleem aan te pakken is een goede samenwerking met andere specialisten zoals neurologen, orthopeden, revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen essentieel. In het pijncentrum Bravis verloopt deze multidisciplinaire samenwerking optimaal. Bovendien kan ik er rekenen op een professioneel team medewerkers die topzorg combineren met een fantastische werksfeer.”

Opleidingen
  • 1994 – 2002: Studie Geneeskunde, Universiteit Antwerpen
  • 2002 – 2008: Opleiding Anesthesie, UZA Antwerpen en ZNA Middelheim
  • 2011 – 2012: Opleiding algologie en pijngeneeskunde, Prof. Dr. G. Hans, PhD
Publicaties en lidmaatschappen

Publicaties

  • Practical tools for implementing early palliative care in advanced lung cancer
  • Janssens Annelies, Teugels Liesbeth, Kohl Sisca, Michielsen Toke, Leysen Bert, van Meerbeeck Jan; The European respiratory journal - ISSN 0903-1936-47:3 (2016) p. 1010-1012

Lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, sectie Pijn
  • Lid van de Vlaamse Anesthesiologische Vereniging Pijnbestrijding