Thuis gezondheidswaardes meten

Steeds meer patiënten van het Bravis ziekenhuis meten zelf thuis hun gezondheidswaarden en geven deze met een app op hun telefoon of tablet door aan hun zorgverlener. Hierdoor zijn zij beter op de hoogte van hun eigen gezondheid. Patiënten die de Thuismeten-app gebruiken krijgen thuis de nodige meetapparatuur opgestuurd. De zorgverleners bekijken de ingestuurde metingen en de alarmen van de afwijkende metingen. Thuismeten biedt veel voordelen, maar vooral leidt het thuismeten tot het eerder ontdekken en ingrijpen bij een verslechtering en een betere behandeling. Hierdoor hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis en vindt contact plaats op het juiste moment. Daarnaast bevat de app handige informatie voor patiënten.

Thuis gezondheidswaardes meten

Monitoringscentrum

De meetresultaten van het thuismeten komen binnen bij het monitoringscentrum. Vier verpleegkundigen houden de meldingen in de gaten en ondernemen zo nodig actie.Naast het afvangen en doorzetten van meldingen, belt het monitoringscentrum ook patiënten na die hun metingen niet hebben ingestuurd of wanneer er telefonisch contact nodig is. Het monitoringscentrum ontlast niet alleen de afdeling, maar levert tijdwinst op en zorgt ervoor dat de continuïteit en veiligheid gewaarborgd zijn.

Thuismetingen vinden plaats bij: 

  • Hartfalen
  • COPD
  • Hypertensie
  • Zwangerschapshypertensie
  • Zwangerschapsdiabetes
  • Hoofdpijn
  • Staaroperatie

Klik hier voor de patiëntenfolder over thuismeten.

Podcast monitoringscentrum

Podcast monitoringscentrum

Een groeiende groep patiënten van het Bravis ziekenhuis meet zelf zijn gezondheidswaardes. Deze resultaten komen binnen bij het monitoringscentrum, waar vier verpleegkundigen de meldingen in de gaten houden en indien nodig actie ondernemen. Sharinda Tak en Lianne Jongeneelen volgen dagelijks de meldingen van honderden patiënten. Zij vertellen hierover in deze podcast.