Uw eerste afspraak op de polikliniek

Heeft u binnenkort uw eerste afspraak op de polikliniek? Dan is het prettig te weten wat u mee moet nemen en hoe het precies in zijn werk gaat.

Uw eerste afspraak op de polikliniek

Wanneer moet u zich melden bij de receptie van de polikliniek?

U meldt zich bij de receptie als u voor het eerst in het Bravis ziekenhuis of een van de poliklinieken komt. Of wanneer:

  • Uw basisgegevens zijn veranderd
  • U van zorgverzekeraar bent veranderd
  • U van huisarts bent veranderd
  • U van apotheek bent veranderd

Ook voor de registratie van uw BSN-nummer meldt u zich bij de receptie. Online uw basisgegevens inzien en aanpassen? Dat kan via MijnBravis

Aanmelden bij de aanmeldzuil

Heeft u uw weg naar het ziekenhuis gevonden? Dan is het tijd voor de volgende stappen:

  • Meld u aan voor uw afspraak bij de aanmeldzuil. Na aanmelding krijgt u een geprint kaartje. Op dit kaartje staat waar u zich kunt melden. 
  • Heeft u meerdere afspraken op een dag? Dan meldt u zich bij binnenkomst aan voor de eerste afspraak. 

Heeft u gezondheidsklachten?

We willen verspreiding van griep en andere luchtwegvirussen in het ziekenhuis graag voorkomen. Heeft u koorts (een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger)? Of heeft u verkoudheidsklachten, zoals hoesten, niezen of benauwdheid? Neem dan voor de afspraak contact op met de afdeling waar u een afspraak heeft. Samen bepalen we of uw afspraak door kan gaan. Misschien kunnen we uw afspraak omzetten naar een (beeld)belafspraak.

BeterDichtbij in Bravis

Heeft u een vraag voor uw zorgverlener? Via de gratis BeterDichtbij app kunt u deze vraag stellen. U kunt de app downloaden via de App Store of Google Play

Lees meer over BeterDichtbij

Begeleiding bij uw afspraak

Heeft u een afspraak in ons ziekenhuis? Dan mag u één begeleider meenemen naar uw afspraak op de polikliniek, Spoedeisende Hulp (SEH) en Eerste Harthulp (EHH). 

Co-assistenten

Op de polikliniek zijn co-assistenten aanwezig. Zij zitten in verschillende fases van hun opleiding geneeskunde. Soms nemen zij plaats bij een afspraak. Heeft u bezwaar tegen hun aanwezigheid? Meld dit dan bij de balie van de polikliniek.

Kosten ziekenhuiszorg

Wat kost een behandeling in het ziekenhuis? En krijg ik alles vergoed van mijn zorgverzekering? We snappen dat u hier vragen over heeft. Alle informatie over de kosten van uw ziekenhuiszorg vindt u op de pagina kosten ziekenhuiszorg