Bravis collega’s fietsen van Terneuzen naar Roosendaal voor Serious Request

Op vrijdag 22 december nemen bestuurder Albert-Jan Mante en het hoofd Facilitair Bedrijf, Pieter Zeilstra deel aan een fietstocht voor Serious Request. Ze stappen, samen met collega’s van revalidatiecentrum Revant, Tolbrug en een vriendenteam uit Rucphen, op de fiets om aandacht te vragen voor de ziekte ALS. Als één peloton fietsen ze van Revant locatie Terneuzen naar het Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

De fietstocht is geïnitieerd door medewerkers van Revalidatiecentrum Tolbrug. Zij brachten hun idee enthousiast onder de aandacht bij collega revalidatiecentra. Uiteindelijk kwamen zij ook uit bij Casper Kemps, teamleider revalidatie in het Bravis ziekenhuis. “Wij houden wel van een sportieve uitdaging!”, vertelt Casper. “Er zijn in het Bravis ziekenhuis best wel wat collega’s die graag fietsen. Als afdeling revalidatie zijn we maar een kleine schakel in het ziekenhuis, dus ik besloot het idee breder te delen door bestuurder Albert-Jan Mante te betrekken”. 

Fietsen verbindt
Albert-Jan reageerde meteen enthousiast op Caspers voorstel om als Bravis deel te nemen aan de tocht: “Gezamenlijk op de fiets stappen om daarmee aandacht te vragen voor ALS? Natuurlijk doen we daaraan mee! Het is toevallig ook nog eens een prachtige route om te fietsen. Bravis werkt nauw samen met revalidatiecentra Revant en Tolbrug. Leuk dat we nu ook samen iets voor het goede doel kunnen betekenen.” Al snel sloot ook Pieter Zeilstra, hoofd Facilitair Bedrijf zich bij het initiatief aan. ”Ik wil al jaren iets doen voor Serious Request”, vertelt Pieter. “Deze actie spreekt mij enorm aan, omdat fietsen iets is wat ik graag doe. Daarnaast hebben een aantal mensen in mijn privéomgeving van heel dichtbij meegemaakt hoeveel impact ALS kan hebben. Dat we met deze actie ook nog eens de verbinding opzoeken met collega zorginstellingen, dat is helemaal mooi. Fietsen verbindt”.

De route
De fietstocht duurt twee dagen en bestaat uit maar liefst 200km. Op vrijdag 22 december 08.45 uur fietsten de collega’s van Bravis en Revant van Revant locatie Terneuzen naar het Bravis ziekenhuis in Roosendaal, waar ze naar verwachting om 16.00 uur arriveren. De tourclub zal tussendoor stoppen voor een kleine pauze bij Revant locaties Goes en Middelburg en Bravis-locatie Bergen op Zoom. In Bergen op Zoom komen ze naar verwachting om 15.00 uur aan. 
Kom jij hen aanmoedigen?

Op zaterdag 23 december vertrekt de tweede tourclub. Deze club bestaat uit collega’s van revalidatiecentrum Tolbrug en een vriendenteam uit Rucphen. Zij fietsen van Rucphen naar Nijmegen en maken onderweg een stop in Breda en Den Bosch. Vanaf Den Bosch fietsen er ook ALS-patiënten mee. Zij worden ondersteund door hun behandelaars.

Meer informatie over de fietstocht vind je op de website van Serious Request