Baarmoederslijmvlies onderzoek(endometriumbiopsie)

Inleiding

U krijgt binnenkort een onderzoek van het baarmoederslijmvlies. Hierbij neemt de gynaecoloog een klein stukje weefsel van het baarmoederslijmvlies weg. Het weefsel wordt daarna in het laboratorium onder de microscoop onderzocht op de aanwezigheid van abnormale cellen.

Het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats op de polikliniek gynaecologie. Voor het onderzoek ligt u met ontbloot onderlichaam op een onderzoeksbank. Uw benen liggen in de beugels iets omhoog. De gynaecoloog plaatst een speculum in de vagina. Het speculum spreidt de wanden van de vagina iets van elkaar, waardoor de baarmoedermond goed zichtbaar is. De gynaecoloog brengt dan via de baarmoedermond een lang dun buisje in de baarmoeder. Met het buisje wordt wat weefsel van het baarmoederslijmvlies opgezogen. Daarna verwijdert de gynaecoloog het buisje en het speculum. Het inbrengen van het buisje via de baarmoedermond en het opzuigen van het weefsel kan een menstruatieachtige kramp geven. Na het onderzoek heeft u hier geen last meer van. U kunt nog wel een aantal dagen bloedverlies hebben.

Uitslag onderzoek

U krijgt de uitslag van het weefselonderzoek bij uw eerstvolgende afspraak op de polikliniek.

Uitslag onderzoek

U krijgt de uitslag van het weefselonderzoek bij uw eerstvolgende afspraak op de polikliniek.

Route

In het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal meldt u zich aan de balie op de begane grond. 

In het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom meldt u zich aan de balie van de polikliniek ingang Van Swietenlaan op de begane grond.

Vragen

Hebt u nog vragen? Stel ze dan gerust aan uw gynaecoloog.

 

Neem dan op werkdagen van 8.00 tot 16.30 telefonisch contact op met de polikliniek gynaecologie Bravis ziekenhuis: 088 - 70 66 600

 

11/20

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?