Coördinator zwangerenzorg

Ben je zwanger en bij een verloskundige of gynaecoloog onder behandeling in het Bravis ziekenhuis? Dan kun je tegen enkele praktische zaken aanlopen. In deze folder lees je meer over hoe je, als patiënt zijnde, hulp mag verwachten van de coördinator zwangerenzorg.

Wanneer er zorgen zijn

Iedere baby verdient een goede start in het leven. Gezond oud worden begint immers al in de baarmoeder. Als ouder wil je niets liever dan een goede start voor de baby. Toch kan het soms zo zijn dat de omstandigheden minder gunstig zijn.

 

De zorgen kunnen gaan over de volgende omstandigheden:

  • woonsituatie;
  • financiële situatie;
  • huiselijk geweld;
  • of je zelfstandig voor je baby kunt zorgen;
  • psychisch niet lekker in je vel zitten;
  • drugs- en of alcoholgebruik;
  • een probleem waar je geen oplossing voor weet.

 

Wellicht heb je bij de verloskundige, huisarts of gynaecoloog aangegeven praktische ondersteuning te kunnen gebruiken. Mogelijk vinden zij dat je extra steun kunt gebruiken. Het doel van deze hulp is dat er een veilige thuisomgeving ontstaat voor het gezin. De coördinator zwangerenzorg biedt ondersteuning in het vinden van de juiste zorg.

 

Nadat je toestemming hebt gegeven voor een verwijzing naar de coördinator zwangerenzorg, zal er een afspraak gemaakt worden voor een gesprek.

Hieronder staat beschreven wat de coördinator zwangerenzorg voor je kan betekenen.

Coördinator zwangerenzorg       

De coördinator zwangerenzorg bespreekt met jou de mogelijke zorgen. Samen wordt gekeken welke hulp er al is en welke hulp nodig is. Daarnaast vraagt ze toestemming om contact te mogen opnemen met betrokken zorgverlener(s) en/of hulpinstanties. Door deze samenwerking kunnen we het aanbod van zorg zo goed mogelijk afstemmen op jouw wensen en behoeften.

Open en eerlijk

Tijdens de gesprekken gedurende de zwangerschap en de periode erna, wordt alles open en eerlijk met je besproken. Je hebt inbreng in de hulp die je nodig hebt. Zo kun je jezelf volledig inzetten om de baby een goede start te geven. Je bent steeds op de hoogte van wat iedereen vindt en wat de volgende stappen zijn.

Ook als het nodig is om hulpverleners van buiten het ziekenhuis of ‘Veilig Thuis’ in te schakelen, wordt dit met je besproken.

Vragen

Bij vragen kan je tijdens kantooruren altijd contact opnemen met de coördinator zwangerenzorg via telefoon of e-mail.

 

Brigitte Rovers            

Telefoonnummer: 06- 30047845

Emailadres: zwangerenzorg@bravis.nl

 

8/19

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?