CTG thuis met NemoRemote

Thuis kan een zwangerschap gevolgd worden met behulp van cardiotocografie (CTG). Via instructies op een tablet kan je de metingen zelf uitvoeren. De metingen worden doorgestuurd en beoordeeld door je zorgverlener. In deze Bravis folder wordt uitleg over zwangerschapsbewaking gegeven.

Wat houdt zwangerschapsbewaking in?

AfbeeldingDe conditie van de ongeboren baby wordt  beoordeeld met behulp van cardiotocografie (CTG). Met CTG wordt de hartslag van de baby én de baarmoederactiviteit gelijktijdig geregistreerd.

Wat is NemoRemote?

Met NemoRemote worden de hartslag van de baby, van de moeder en de baarmoederactiviteit met behulp van een speciale pleister (Patch) gemeten. De Patch maakt via de groene connector (Link) draadloos contact met de bijhorende tablet. Via de instructies op de tablet wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een meting bij uzelf kunt uitvoeren. De tablet stuurt de meting door naar het ziekenhuis waar deze wordt beoordeeld door uw zorgverlener.

 

Wat zijn de voordelen van het maken van een CTG thuis met NemoRemote?

  • Minder vaak naar het ziekenhuis voor het maken van een CTG

  • Thuis in de vertrouwde omgeving uit te voeren

  • Met heldere instructies gemakkelijk zelf aan te brengen

  • Goede signaalkwaliteit, ook bij vrouwen met een hoog BMI

  • Geen (knellende) banden om de buik

  • Draadloos systeem waardoor u zowel in zittende als zij-liggende positie kunt meten

  • De pleister is persoonlijk en dus hygiënisch

Zijn er nadelen of risico’s?

Het systeem is volledig goedgekeurd volgens Europese veiligheidsrichtlijnen (CE-certificaat). Na het verwijderen van de pleister is er soms wat lichte roodheid te zien. Dit verdwijnt meestal vanzelf.

Belangrijke instructies

De zorgverleners van het ziekenhuis geven aan wanneer u de CTG-meting moet maken met de NemoRemote. Stuur uw meting vóór 10:00 uur in naar het ziekenhuis. U ontvangt voor 12:30 een terugkoppeling van de verpleegkundige. In het geval dat een extra meting nodig is zult u verzocht worden naar het ziekenhuis te komen. Zorg ervoor dat u dus ten allen tijde vervoer naar het ziekenhuis tot uw beschikking heeft en binnen 30 minuten in het ziekenhuis kan zijn.

Let op! Zorg ervoor dat u te bereiken bent voor de terugkoppeling. Indien een extra meting of controle nodig is en u niet telefonisch bereikbaar bent en ook het tweede telefoonnummer niet beantwoord wordt, zullen wij een ambulance sturen.

Bruikleen

U krijgt het systeem NemoRemote in bruikleen, hiervoor tekent u een bruikleenovereenkomst. Bij ieder bezoek aan het ziekenhuis neemt u het systeem in bijbehorend koffertje mee. Op het moment dat u het systeem niet meer nodig heeft levert u het in.

Opmerkingen of klachten?

Wij zijn erg geïnteresseerd in uw ervaring met CTG thuis, laat u ons weten wat u ervan vindt?

 

 Nemo Healthcare | 'MMC Incubator' | De Run 4630 | 5504 DB Veldhoven

 www.nemohealthcare.com | info@nemohealthcare.com | T: 040 751 6150

 

11/23

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?