CVA nazorgpolikliniek

Inleiding 

U bent onlangs opgenomen geweest op de afdeling neurologie omdat u een beroerte heeft gehad. Dit wordt ook wel een CVA (Cerebro Vasculair Accident) genoemd. 

 

Het dagelijks leven thuis is anders dan in het ziekenhuis. U kunt geconfronteerd worden met lichamelijke, denk (concentratie en geheugen) en/of emotionele problemen door het CVA. Ook kan het zijn dat alle gegeven informatie over een CVA nu pas duidelijk wordt en dat u hier nog vragen over heeft. 

CVA zorgpad 

Het Bravis ziekenhuis werkt samen met meerdere organisaties om u thuis zo goed mogelijk te begeleiden. 

 

De CVA consultent/wijkverpleegkundige van een thuiszorgorganisatie (TWB, Allevo of Surplus) neemt ongeveer 3 weken na ontslag uit het ziekenhuis contact met u op om bij u thuis langs te komen. Zij vraagt onder andere naar uw lichamelijke, denk en/of emotionele problemen die u door het CVA heeft en maakt hier een overzicht van. Dit stuurt ze naar de CVA nazorgverpleegkundige van het ziekenhuis.
 

Ongeveer 6 weken na ontslag uit het ziekenhuis heeft u een afspraak op de CVA nazorgpolikliniek. Dit is een dubbele afspraak. U heeft eerst een afspraak bij de CVA nazorgverpleegkundige. Aansluitend volgt een afspraak bij de revalidatiearts. Deze beoordeelt of extra therapie of behandeling opgestart moet worden. 

Ongeveer 10 weken na ontslag heeft u een afspraak bij de neuroloog. 

 

Het eerste jaar na uw CVA heeft u verschillende afspraken op de CVA nazorgpolikliniek.

De CVA nazorgverpleegkundige

U heeft heeft ongeveer 6 weken na ontslag uit het ziekenhuis een eerste afspraak met De CVA nazorgverpleegkundige. Deze afspraak duurt ongeveer 45 minuten. De afspraken daarna zullen korter zijn.
 

Kom zeker samen met uw partner of naaste naar de afspraak op de CVA nazorgpolikliniek. Ook zij kunnen na uw thuiskomst  allerlei vragen hebben en problemen ondervinden. Ook bij geen vragen/problemen is het meekomen van uw partner of naaste naar de afspraak op de CVA nazorgpolikliniek toch belangrijk door de informatie en praktische tips die u krijgt.

 

De CVA nazorgverpleegkundige:

  • stelt vragen over uw dagelijks functioneren en eventuele veranderingen die u ondervindt na het CVA. 
  • geeft informatie over de gevolgen van een CVA. 
  • geeft advies, voorlichting en praktische tips. 
  • bespreekt de risicofactoren die een CVA kunnen veroorzaken en geeft u hierover adviezen. 
  • neemt samen met u de medicatie door en beantwoordt uw vragen over de medicatie. 
  • informeert u over andere hulpverlenende instanties in de regio. 

Vragen 

Heeft u nog vragen aan de CVA nazorgverpleegkundige? Neem dan contact op met CVA nazorgpolikliniek via het secretariaat revalidatiegeneeskunde.
CVA nazorgpolikliniek Roosendaal: 088 - 70 68 493
CVA nazorgpolikliniek Bergen op Zoom: 088 - 70 67 310

 

11/21

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?