Gangbeeldanalyse bij volwassenen

U bent in het Bravis ziekenhuis doorverwezen naar de revalidatiearts. U krijgt een gangbeeldanalyse.We kijken naar uw looppatroon. Het doel is om inzicht te krijgen in de oorzaak van uw loopproblemen. We kijken of er voorzieningen of behandelingen nodig zijn. Dit om het lopen te verbeteren.

Inleiding

Bij een gangbeeldanalyse kijken we naar uw looppatroon.Het doel is om inzicht te krijgen in de oorzaak van uw loopproblemen. Wij kijken of er voorzieningen of behandelingen nodig zijn. Dit om het lopen te verbeteren.

De gangbeeldanalyse

U loopt in de therapieruimte een aantal keer op en neer. Tijdens het lopen maken wij met behulp van 2 camera's opnames van het looppatroon. De opname gebeurt met schoenen aan (en eventuele voorzieningen zoals een spalk) en indien mogelijk ook op blote voeten. Voor dit onderzoek wordt 1 uur ingepland.

 

Naast de video opname volgt er meestal een lichamelijk onderzoek. Ook nemen we enkele looptesten af. We kijken naar de beweeglijkheid van de gewrichten van de benen en de spierspanning van de beenspieren. Bewegingsvaardigheden, kracht en lichaamshouding worden ook bekeken. Kunnen de testen niet op dezelfde dag als de video-opname gebeuren, maken we een nieuwe afspraak voor u.   

Voorbereiding        

Bij de gangbeeldanalyse is het belangrijk dat uw benen en rug goed zichtbaar zijn. Wij filmen u bij voorkeur in uw ondergoed. Daarom vragen wij u om strak zittend ondergoed (onderbroek en hemd) bij voorkeur in lichte kleuren aan te doen.

 

Als u een loophulpmiddel, aangepaste schoenen of spalken gebruikt, neem deze dan mee. Heeft u geen aangepaste schoenen dan adviseren wij u om lage schoenen met veters of klittenband aan te doen of mee te nemen. Wij kunnen dan eventuele spalken uitproberen.

Uitslag

Alle onderzoeksgegevens slaan wij op.

De revalidatiearts en de fysiotherapeut beoordelen de resultaten van het onderzoek. Ze beschrijven de afwijkingen in het lopen. Bedenken of en hoe het lopen kan verbeteren en evalueren de eventuele loopvoorziening. Voor het bespreken van de uitslag en het advies maken wij een afspraak bij de revalidatiearts of volgt er een telefonisch consult.

Contact

Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling revalidatie via email; poli.revalidatieplanning@bravis.nl of via T 088 70 68 225.

 

01/24

 

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?