Geestelijke verzorging

In het Bravis ziekenhuis staan geestelijk verzorgers klaar om patiënten, hun naasten of medewerkers te ondersteunen in moeilijke tijden. Of u nu behoefte heeft aan een luisterend oor, een goed gesprek of begeleiding, zij zijn er voor u. In deze folder vindt u meer informatie over de dienst geestelijke zorg.

Inleiding

De geestelijk verzorgers in het Bravis ziekenhuis staan klaar om patiënten en hun naasten te ondersteunen in moeilijke tijden. Wij zijn er voor u als u behoefte heeft aan een luisterend oor, een goed gesprek of begeleiding. U kunt altijd vrijblijvend hulp vragen aan ons.

Levensbeschouwing en ziekenhuisopname

Er verandert veel in uw leven als u ziek bent of opgenomen wordt. U bent afhankelijk van zorg en u moet misschien belangrijke beslissingen nemen. Tegelijkertijd kunnen de dagen lang en uitdagend zijn. Hierdoor ontstaat er ruimte voor allerlei vragen en gedachten.

 

Vragen die u zou kunnen hebben, zijn bijvoorbeeld:

  • Waarom overkomt mij dit?
  • Hoe gaat mijn leven er in de toekomst uitzien?
  • En wat als het niet goed afloopt?
  • Waar haal ik de moed vandaan?
  • Op wie of wat kan ik vertrouwen?
  • Wat is de zin van lijden?

 

De geestelijk verzorgers zijn er graag voor u tijdens uw ziekenhuisopname. Dit kan een gesprek zijn, delen van gedachten en gevoelens, maar ook het delen van emoties over uw ziekte. U kunt hierbij vrijuit praten. Wij gaan zorgvuldig om met wat u ons in vertrouwen vertelt. Wij respecteren altijd uw eigen levensbeschouwing.

Rituelen en emoties

Rituelen kunnen helpen om betekenis te geven aan uw emoties en gevoelens over uw ziekte. Wij kunnen u hierbij helpen. Dit doen we samen met u en naar uw eigen wensen en overtuigingen.

Dienst Geestelijke Verzorging

Wij zijn er om u te begeleiden met aandacht, respect en begrip voor uw eigen situatie en kijk op het leven. Wilt u een gesprek met een geestelijk verzorger? Geef dit dan door aan de verpleging.

 

Harold Stallaert, Saskia Rijke, Eveline Post, Mary Zopfi, Suat Erdemsoy

'Stille-ruimtes'

Wilt u even op adem komen, heeft u behoefte aan stilte, gebed of een kaarsje opsteken?

 

In het ziekenhuis zijn twee stille-ruimtes:

  • Op locatie Roosendaal vindt u deze ruimte op de begane grond (route 90). Hier vindt u ook een Islamitische gebedsruimte.
  • Op locatie Bergen op Zoom vindt u de stille-ruimte en de Islamitische gebedsruimte op de 1e verdieping, route 103.

 

Patiënten, bezoekers en medewerkers zijn van harte welkom om bijvoorbeeld een kaarsje aan te steken voor een dierbare of iets op te schrijven in het gedenkboek. U kunt er elke dag terecht voor bezinning; een rustpunt in het ziekenhuis.

 

U kunt ook digitaal een Rustpunt vinden en daar online een kaarsje aansteken.

Neem ook eens een kijkje op www.bravisrustpunt.nl

 

09/23

 

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?