Glucose dagcurve

U bent door uw behandelend arts verwezen naar het priklaboratorium van het Bravis ziekenhuis voor een glucose dagcurve. Dit is een onderzoek waarbij het glucosegehalte op verschillende tijden van de dag wordt gecontroleerd. In deze folder leest u hier meer over.

Inleiding

U bent door uw behandelend arts verwezen naar het priklaboratorium voor een glucose dagcurve. Dit is een onderzoek waarbij het glucosegehalte op verschillende tijden van de dag wordt gecontroleerd.

U kunt voor dit onderzoek iedere werkdag op het priklaboratorium van het ziekenhuis terecht. U moet hiervoor wel een afspraak maken. Het is ook mogelijk om naar een andere priklocatie in de regio te gaan. De adressen en openingstijden vindt u op de website van Diagnovum: www.diagnovum.nl/locaties. Selecteer boven in de lijst op regio Bravis.

Vóór het onderzoek

U dient voor dit onderzoek nuchter te zijn, dat wil zeggen dat u na 24.00 uur niet meer mag eten of drinken. Alleen water, thee zonder suiker en zwarte koffie zonder suiker zijn toegestaan.

De dag van het onderzoek

Indien u voor het onderzoek "nuchter" moet zijn, dan mag u vanaf 24.00 uur niet meer eten en roken. Drinken is beperkt toegestaan: water, thee of koffie zonder suiker en melk.

Indien u voor het onderzoek NIET "nuchter" moet zijn, kunt u gewoon eten en drinken zoals u gewend bent.

Voor een goed onderzoeksresultaat is het van groot belang dat u zich aan de bovengenoemde voorschriften houdt.

Het onderzoek verloopt als volgt

Maak een afspraak tussen 08.00 - 09.00 uur op het priklaboratorium. Op één van de prikcentra van Diagnovum kunt u terecht voor de "nuchtere" prik zonder afspraak.

Daarna moet u zo snel mogelijk ontbijten en indien nodig uw medicijnen op de voorgeschreven manier innemen. Hierna kunt u uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten.

Op het priklaboratorium wordt om 10.00 uur en/of 14.00 uur weer bloed bij u afgenomen.

Op de prikcentra vertelt de laborant(e) op welke dag, tijd en plaats u moet terugkomen.

Uitslag van het onderzoek

De uitslag van dit onderzoek krijgt u van uw behandelend arts.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust aan een medewerker van het laboratorium of aan uw behandelend arts.

Accureon klinisch chemisch laboratorium, telefoonnummer 088 - 70 6 8230.

 

01/22

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?