Haarwortelonderzoek

U bent naar het Bravis ziekenhuis verwezen voor een haarwortelonderzoek (trichogram) omdat u last heeft van versterkte haaruitval. In het gesprek met uw arts of behandelaar heeft u al informatie ontvangen over het onderzoek. In deze folder kunt u de mondelinge informatie van onze zorgverlener(s) op uw gemak nalezen, zodat u zich kunt voorbereiden op het onderzoek.

Inleiding

Iedereen verliest per dag ongeveer honderd haren. De huidarts doet een haarwortel-onderzoek bij mensen die last hebben van versterkte haaruitval. De huidarts kijkt in welke groeifase de haarwortels zich bevinden. Door middel van dit onderzoek probeert de huidarts een oorzaak te vinden voor de toegenomen haaruitval. Binnenkort verricht de huidarts dit onderzoek bij u.

Voorbereiding

Uw haar mag gedurende vijf dagen voor het onderzoek geen contact hebben met water. U mag het haar dus niet wassen of nat maken. U mag uw haar gewoon kammen of borstelen. Haarlak en/of –gel mag u gebruiken zoals u gewend bent.

Onderzoek

De huidarts verwijdert een plukje van ongeveer vijftig haren aan de voor- en achterkant van uw hoofd. Dat lijkt veel, maar het valt helemaal niet op. Het verwijderen van de haren kan even erg pijn doen. De huidarts onderzoekt de verwijderde haren onder een microscoop.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek is na tien dagen bekend. De huidarts geeft u de uitslag bij uw eerstvolgende bezoek aan de polikliniek.

Route

  • Polikliniek dermatologie locatie Roosendaal op begane grond, route 52
  • Bezoekt u de polikliniek Etten-Leur of het Oudenbosch Medisch Centrum? Dan meldt u zich bij de receptie in de hal op begane grond.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen.

De polikliniek dermatologie/Dermateam is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 - 17.00 uur.

Telefoonnummer 088 – 70 67 374.

 

Bent u van mening dat bepaalde informatie ontbreekt of onduidelijk is, dan vernemen wij dat graag van u.

 

7/21

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?