Hersenschudding, aandachtspunten voor thuis

Uw kind is opgenomen geweest in het Bravis ziekenhuis in verband met een hersenschudding. Uw kind is nu zo ver opgeknapt dat hij of zij weer naar huis kan. In deze folder vindt u een aantal algemene aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden.

Inleiding

Uw kind is opgenomen geweest in verband met een hersenschudding. Uw kind is nu zover opgeknapt dat hij/zij weer naar huis kan. Hieronder vindt u een aantal aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden. Dit zijn algemene aandachtspunten. Als er specifieke zaken zijn, zal de arts of de verpleegkundige dit met u bespreken voordat u met uw kind naar huis gaat.

Vervoer

Afhankelijk van de situatie van uw kind is het aan te raden dat er iemand bij uw kind achter in de auto gaat zitten. Er is dan altijd iemand die bij uw kind zit als deze extra aandacht nodig heeft.

Activiteiten

Pas de activiteiten aan uw kind aan. Het ene kind heeft nog wat meer rust nodig dan het andere. Als uw kind nog wat last heeft van hoofdpijn, moeheid of misselijkheid, probeer dan uw kind wat te laten rusten. Zo ook met school. Als u inschat dat uw kind weer naar school kan, dan mag dat. Kijk dit eerst een dagje thuis aan. Besef wel dat veel lezen en tv kijken ook behoorlijk inspannend kunnen zijn.

Voeding

Uw kind geeft mogelijk heel goed zelf aan wat het wel en niet wil eten/drinken. Pas hier de voeding op aan. Als het goed gaat, mag uw kind alles weer eten en drinken.

Contact

Neem contact op met uw behandelend arts als u het volgende aan uw kind merkt:

  • gedragsveranderingen als verwardheid of sufheid;
  • erge hoofdpijn;
  • moeilijk wekbaar;
  • braken;
  • temperatuursverandering zonder duidelijke oorzaak.

Vragen

Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met de afdeling Kind & Jeugd van het Bravis ziekenhuis, telefoonnummer: 088 – 70 67 569.

Meer informatie

Bezoek voor algemene informatie ook eens de website van afdeling Kind & Jeugd:

www.braviskindenjeugd.nl

 

10/19

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?