Hyperextensie brace (Hewitt brace)

U bent bij het Bravis ziekenhuis onder behandeling en uw arts heeft u zojuist een hyperextensie brace voorgeschreven. Een hyperextensie brace zorgt ervoor dat u de rug goed recht houdt en dat u de wervelkolom niet kunt buigen. Zo kan de fractuur genezen en heeft u minder pijn. Hij heeft u ook verteld wat de reden is om bij u voor deze behandeling te kiezen. De gipsverbandmeester legt de hyperextensie brace bij u aan op de gipskamer. In het gesprek met uw arts heeft u al informatie ontvangen over de hyperextensie brace. In deze folder kunt u de mondelinge informatie van onze zorgverlener(s) op uw gemak nalezen.

Inleiding

Uw arts heeft u zojuist een hyperextensie brace voorgeschreven. Hij heeft u ook verteld wat de reden is om bij u voor deze behandeling te kiezen. De gipsverbandmeester legt de hyperextensie brace bij u aan op de gipskamer.

De hyperextensie brace

Een hyperextensie brace wordt onder andere voorgeschreven bij bepaalde breuken in de wervelkolom. Bijvoorbeeld bij een compressie- of inzakkingfractuur van een wervellichaam in de wervelkolom.

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRTKFYNOiqT8buZy6nk1f2XxuEXajCqtovGENtRbEoPZ4-O_n_HQ

 

Hyperextensie brace

 

Een hyperextensie brace zorgt ervoor dat u de rug goed recht houdt en dat u de wervelkolom niet kunt buigen. Zo kan de fractuur genezen en heeft u minder pijn. Uw behandelend arts spreekt met u af hoe lang u de brace moet dragen. Meestal is dit zes tot acht weken. Na deze periode zal uw behandelend arts beslissen of u kunt stoppen met de brace behandeling. U hoeft de brace alleen overdag te dragen. Als u gaat slapen mag u de brace af doen. Zodra u opgestaan bent en gedoucht heeft doet u de brace weer aan. Ook als u overdag op bed rust, mag de brace even uit.

 

De gipsverbandmeester legt de brace bij u aan en zorgt ervoor dat de brace u goed past. Soms komt het voor dat u na enkele dagen vindt dat de brace niet prettig zit. Neem dan contact op met de gipskamer. Pas de instellingen aan de brace in ieder geval nooit zelf aan. Dit kan de werking van de brace teniet doen en nadelig zijn voor uw behandeling. De gipsverbandmeester zal u vertellen hoe u de brace aan en af kunt doen en hoe u het beste met de brace om kunt gaan.

Algemene adviezen

  • Draag altijd een hemd of een t-shirt onder de brace.
  • Pas uw activiteiten aan gedurende de tijd dat u de brace draagt.
  • Houd de rug goed rechtop om druk op de borst te verminderen.
  • Gebruik een rechte stoel om op te zitten.

Het besturen van een voertuig met een brace

De hyperextensie brace beperkt uw bewegingen. Wilt u toch een voertuig besturen terwijl u een brace draagt? Dan bent u altijd zelf verantwoordelijk als u besluit om een voertuig te besturen gedurende een behandeling met een brace. Uw behandelend arts kan u hierover advies geven, maar zal nooit een verklaring afgeven dat u een voertuig kunt besturen. Neem bij twijfel contact op met uw verzekeraar over de bepalingen inzake aansprakelijkheid.

Contact

Bij vragen of problemen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de gipskamer op telefoonnummer:

088 – 70 68 269 locatie Roosendaal

088 – 70 67 793 locatie Bergen op Zoom.

 

Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de afdeling spoedeisende hulp op telefoonnummer:

088 – 70 68 889 locatie Roosendaal

088 – 70 67 302 locatie Bergen op Zoom.

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust aan uw behandelend arts of aan de gipsverbandmeester.

 

04/20

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?