Kinesiotape

Inleiding

Bij veel orthopedische klachten kan het intapen van de aangedane lichaamsdelen helpen om het genezen te bevorderen. In het Bravis ziekenhuis wordt de kinesiotape vooral toegepast bij klachten aan de knie en bij letsels aan de achillespees. De kinesiotape kan ook helpen bij de behandeling tegen de pijn bij breuken aan het sleutelbeen en de bovenarm.

Hoe werkt kinesiotape?

De kinesiotape wordt over en rondom de spieren, gewrichtsbanden en gewrichten aangebracht om steun te geven. De elastische tape volgt elke beweging. Het knelt of verschuift niet. U kunt vrij bewegen terwijl de tape zorgt voor ondersteuning en stabiliteit. De tape werkt 24 uur per dag en kan meerdere dagen worden gedragen. De tape kan op verschillende manieren op de huid worden geplakt. De gekozen methode hangt af van de klachten.

Voordelen kinesiotape

  • Betere doorbloeding van de spieren en gewrichtsbanden. Dit heeft een positief effect op het herstel.
  • Voert 24 uur per dag het lymfevocht af.
  • Corrigeert gewrichten en weefsels zonder dat het de functie van het gewricht belemmert.

Behandeling met kinesiotape

De orthopedisch chirurg verwijst u voor de behandeling met kinesiotape naar de gipskamer. Een gipsmeester brengt de kinesiotape bij u aan. Let bij het gebruik van kinesiotape op het volgende.

  • De kwaliteit en het draagcomfort van de tape blijven ongeveer vijf tot zeven dagen goed. Daarna kunt u de tape laten vervangen op de gipskamer.
  • Met kinesiotape kunt u gewoon douchen. Dep de tape droog met een handdoek.
  • De tape is gemakkelijk te verwijderen. Mag u de tape zelf verwijderen? Doe dit dan voorzichtig.
  • Bij sommige mensen kan de lijm van de tape jeuk of huidirritatie veroorzaken. Ondervindt u problemen bij het gebruik van de kinesiotape? Neem dan contact op met de gipskamer om de tape te laten verwijderen.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gipskamer op telefoonnummer:

088 – 70 68 269 locatie Roosendaal

088 – 70 67 793 locatie Bergen op Zoom.

 

06/24

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?