Oorcorrectie, aandachtspunten voor thuis

Uw kind is opgenomen geweest in het Bravis ziekenhuis vanwege een oorcorrectie. Uw kind is nu zo ver opgeknapt dat hij of zij weer naar huis kan. In deze folder vindt u een aantal algemene aandachtspunten.

Inleiding

Uw kind is opgenomen geweest in verband met een oorcorrectie. Uw kind is nu ver genoeg opgeknapt om weer naar huis te gaan. Hieronder vindt u een aantal aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden. Dit zijn algemene aandachtspunten. Als er specifieke zaken zijn, zal de arts of de verpleegkundige dit met u bespreken voordat u met uw kind naar huis gaat.

Vervoer

Afhankelijk van de situatie van uw kind is het aan te raden dat er iemand bij uw kind achter in de auto gaat zitten. Er is dan altijd iemand die bij uw kind zit als deze extra aandacht nodig heeft.

Pijn

Bij pijn kunt u paracetamol geven, tenzij anders aangegeven. De eerste twee dagen na de operatie adviseren wij om drie à vier keer daags een paracetamol te geven. Hierna kunt u op aangeven van uw kind de paracetamol geven (maximaal vier keer daags).

Activiteiten

Zorg ervoor dat uw kind zich de dag van en de dag na de operatie rustig houdt. Uw kind kan nog een dag last hebben van duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn. Uw kind zal hierna over het algemeen zelf heel goed aangeven wat wel en niet kan. Pas hier de activiteiten op aan. Naar school gaan is geen probleem als u vindt dat dit mogelijk is. Vrijwel altijd komt de behandelend arts nog langs voordat uw kind weer naar huis gaat. Deze zal specifieke zaken met u bespreken. Als die afwijken van deze folder dient u de richtlijnen van de arts te volgen.

Voeding

Ga verder met heldere dranken als appelsap, water, ranja, heldere bouillon, thee etc. Als uw kind niet misselijk is, kunt u dit uitbreiden met licht verteerbare voeding zoals pap, soep, appelmoes, puree en een boterham. Wacht nog even met koolzuurhoudende drank. Blijft uw kind misselijk of spugen? Geef dan regelmatig kleine beetjes helder drinken. De dag na de operatie mag uw kind weer normaal eten, mits er geen bijzonderheden zijn.

Wondcontrole

Het verband waarmee uw kind terug is gekomen van de operatieafdeling dient nog te blijven zitten tot aan de controle op de polikliniek. Als het verband helemaal los zit en u kunt het niet meer fatsoenlijk herstellen, neem dan contact op met de polikliniek van de behandelend arts:

  • polikliniek KNO: 088 – 70 67 342
  • polikliniek plastische chirurgie: 088 – 70 68 402

Vragen

Als u na het lezen van deze folder nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met de polikliniek van de behandelend arts.

U kunt ook contact opnemen met:

  • afdeling kinderdagbehandeling: 088 – 70 67 565
  • bij geen gehoord afdeling Kind & Jeugd: 088 – 70 67 569

Meer informatie

Bezoek voor algemene informatie ook eens de website van afdeling Kind & Jeugd:

www.braviskindenjeugd.nl

 

07/22

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?