Opname-unit

U bent onder behandeling van een specialist in het Bravis ziekenhuis en wordt binnenkort geopereerd. Binnen het Bravis ziekenhuis is gestart met het opnemen zonder bed. U wordt opgenomen op de opname-unit. In deze folder krijgt u hierover meer informatie.

Inleiding

Binnen het Bravis ziekenhuis is gestart met het opnemen zonder bed. Voor u als patiënt veranderen een aantal zaken. In deze folder krijgt u hierover meer informatie.

Opname-unit

U meldt zich op de afgesproken tijd op route 75 (locatie Bergen op Zoom) of op route 100 (locatie Roosendaal).

Op locatie Bergen op Zoom mag u daarna plaatsnemen op de 4e verdieping bij de lift totdat u wordt opgehaald door de verpleegkundige voor het opnamegesprek. Op locatie Roosendaal meldt u zich daarna op route 145 op de 1e etage.

U mag maar één begeleider meenemen naar het ziekenhuis in verband met de beperkte ruimte op de opname-unit. De volgorde van binnenkomst is niet altijd de volgorde van behandeling!

Opnamegesprek

Tijdens het opnamegesprek ontvangt u onder andere informatie over de opname en op welke afdeling u na de operatie komt te liggen. Verder controleert de verpleegkundige uw gegevens.

Na het opnamegesprek mag u plaatsnemen in de wachtruimte totdat u opgeroepen wordt voor de operatie.

Voorbereiding voor de operatie

Zodra u naar de operatiekamer mag, brengt de verpleegkundige u naar uw bed. Hier wordt u verder voorbereid om naar de operatiekamer te gaan.

Bagage

Uw bagage mag u opbergen in een koffer die achterblijft op de afdeling. Wij zorgen ervoor dat uw bagage naar de juiste afdeling gebracht wordt. Wanneer u na de operatie op de afdeling komt, wordt uw bagage op de kamer gezet.

Naar de operatiekamer

De verpleegkundige brengt u in het bed naar de voorbereiding op de operatieafdeling.

Na de operatie

Na de operatie wordt u opgehaald door een verpleegkundige van de verpleegafdeling, waar u verder zult verblijven tot ontslag.

Contact familie

De verpleegkundige van de afdeling belt uw eerste contactpersoon bij terugkomst op de verpleegafdeling. Tijdens dit telefoontje wordt ook de kamer waar u ligt doorgegeven. Tussen het vertrek naar de operatiekamer en het arriveren op de verpleegafdeling kunnen enkele uren zitten. Het kan dus even duren voordat uw contactpersoon een telefoontje krijgt.

Belangrijke aandachtspunten

  • Wegens beperkte ruimte van de opname-unit mag u maar één begeleider naar het ziekenhuis meenemen voor de opname.
  • Neem zo min mogelijk bagage mee naar het ziekenhuis en laat waardevolle spullen thuis. U laat uw bagage op eigen risico achter.
  • Neem één tas mee in plaats van meerdere kleine tasjes.
  • De kleding die u uitdoet voor de operatie moet in uw tas passen. Reserveer daarom extra ruimte in uw tas.
  • Direct na de operatie is het handig meteen te kunnen beschikken over een schoon shirt, ondergoed en toiletspullen. Denk ook aan belangrijke hulpmiddelen zoals uw bril, lenzen, gehoorapparaat, tandprotheses en krukken/rollator.
  • Overige bagage kan door uw bezoek worden meegebracht tijdens het bezoekuur.

 

09/22

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?