- U bevindt zich hier:
- Home
- Afdelingen
- Folders
- Pijnscreening
Pijnscreening
Inleiding
U bent door de huisarts of een medisch specialist naar de revalidatiearts van het Bravis ziekenhuis verwezen. U ervaart al langere tijd pijnklachten. Ondanks medisch onderzoek of behandeling heeft u nog geen grip op uw pijnklachten kunnen krijgen. De pijn beïnvloedt uw dagelijks functioneren. U kunt problemen ervaren tijdens bewegen, uw zelfverzorging, huishoudelijke taken, vrijetijdsbesteding en/of op uw werk. Pijn kan ook invloed hebben op uw stemming en relaties. Inmiddels bent u bij de revalidatiearts geweest en deze heeft samen met u uw klachten doorgenomen en u lichamelijk onderzocht. Om een beter beeld van uw klachten en uw beperkingen te krijgen en zo een gericht behandeladvies te kunnen geven, bent u verwezen naar de pijnscreening.
Pijnscreening
De pijnscreening is een screening door 2 van onderstaande disciplines:
- de (psychosomatisch) fysiotherapeut
- de ergotherapeut
- de medisch maatschappelijk werker
Uw therapeut gaat in op uw hulpvraag en bespreekt met u welke factoren van invloed zijn op uw klachten. Zij gaan met u ook dieper in op uw verwachtingen en op de inhoud van het revalidatieprogramma Pijn.
De screening vindt plaats op een dagdeel op een van beide locaties van het Bravis ziekenhuis.
Vragenlijsten
Om tot een goed behandeladvies te komen, moet uw therapeut u zo goed mogelijk leren kennen. Na het eerste bezoek bij de revalidatiearts krijgt u het verzoek voor het invullen van online vragenlijsten. Zodra u deze vragenlijsten heeft ingevuld, plannen we een afspraak voor de pijnscreening in. De vragen in de vragenlijsten gaan over uw huidige klachten, uw niveau van dagelijks functioneren en uw stemming. Het is de bedoeling dat u de vragenlijsten zelf invult, zonder hulp van anderen. Dan krijgt uw therapeut een zo goed mogelijk beeld van uw dagelijks handelen.
Website
Wij adviseren u voorafgaand aan de pijnscreening op YouTube het volgende filmpje te bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=KGjTaCUkNKk
U vindt het filmpje met de zoekterm: “wat is chronische pijn en wat kan revalidatie bieden”.
Behandeladvies
Na de pijnscreening bespreekt het revalidatieteam de bevindingen. Hierna zijn er meerdere mogelijkheden:
- Het revalidatieteam heeft voldoende informatie na deze pijnscreening om tot een passend behandeladvies te komen.
- Het revalidatieteam vindt het zinvol dat er nog verder lichamelijk onderzoek plaatsvindt. Dit kan zijn van de wervelkolom of andere gewrichten door de manueel therapeut. Het onderzoek is op een andere dag. De afspraak hiervoor ontvangt u van het secretariaat paramedische zorg. Zodra het onderzoek is afgerond, volgt opnieuw een teambespreking en een behandeladvies.
- Het revalidatieteam vindt het zinvol dat u een aanvullend gesprek krijgt bij de psycholoog om zo een completer beeld van u te krijgen. Het gesprek met de psycholoog is op een andere dag. De afspraak hiervoor ontvangt u van het secretariaat paramedische zorg. Zodra uw gesprek met de psycholoog is afgerond volgt opnieuw een teambespreking en een behandeladvies.
De revalidatiearts bespreekt met u het behandeladvies tijdens de controle afspraak.
Het behandeladvies kan zijn:
- geen behandeling
- behandeling/begeleiding bij een (psychosomatisch) fysiotherapeut/ergotherapeut of psycholoog of andere hulpverlener bij u in de buurt
- revalidatie door meerdere hulpverleners in het Bravis ziekenhuis; individueel of in groepsverband
Vragen
Heeft u nog vragen? Dan kunt u die stellen aan uw revalidatiearts en/of tijdens de pijnscreening aan uw therapeuten.
Niet dringende vragen kunt u stellen via de Beter Dichtbij App.
Secretariaat revalidatie planning ✆ 088 70 68 225
06/24