Slaapregistratie zelf aansluiten (PG)

Inleiding 

In overleg met uw specialist heeft u zich aangemeld voor een onderzoek gedurende de slaap. Het apparaat registreert tijdens de slaap uw ademhaling, snurkgeluiden, beenbewegingen, hartslag en zuurstofgehalte in het bloed. U meldt zich op de afgesproken datum en tijd bij de aanmeldzuil en gaat naar de functieafdeling van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal, op route 66.

CPAP-apparaat 

Spreekt de arts met u af dat de ademhalingsregistratie plaats moet vinden in combinatie met uw CPAP-apparaat? Dan moet u het gezichtsmasker en de aansluitslang meebrengen als u het registratieapparaat ophaalt. 

Voorbereiding 

Wij adviseren u om de apparatuur aan het begin van de avond al aan te sluiten. Zo kunt u wennen aan alle sensoren. De banden en sensoren zitten niet prettig op uw blote huid. Trek daarom een pyjamajas of  T-shirt waarin u gaat slapen aan. Ook als u altijd met een ontbloot bovenlichaam slaapt, is het van belang dat u een shirt aantrekt. De banden en sensoren kunnen hier overheen bevestigd worden.

Gebruik geen nagellak en geen make-up op uw huid. Dit kan de registratie verstoren. 


In een voorlichtingsfilmpje wordt uitgelegd hoe u deze apparatuur goed aansluit.

Dit filmpje vindt u ook op de website van het ziekenhuis: www.Bravisziekenhuis.nl/slaapcentrum.

Bent u niet in de gelegenheid om het filmpje thuis te bekijken? Dan bent u welkom in de Digituin om dit te bekijken. De Digituin bevindt zich in Roosendaal op route 93 en in Bergen op Zoom tegenover Bravis Plaza. De Digituin is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur.

Advies: Bekijk het filmpje voordat u het registratieapparaat ophaalt, zodat u nog vragen kunt stellen aan de laborant.

Het onderzoek 

Op de dag van het onderzoek meldt u zich op de afgesproken tijd. U krijgt een koffertje uitgereikt met alle benodigdheden. Het apparaat start ’s avonds automatisch om 21.00 uur en gaat de volgende ochtend om 8.00 uur (in het weekend of op feestdag om 9.00 uur) weer uit. U kunt binnen deze tijden zelf kiezen hoe laat u naar bed gaat en weer opstaat.

Ook krijgt u een vragenlijst mee om thuis in te vullen. Deze gaat over de nacht van de registratie.

Belangrijk 

Het apparaat mag niet nat of vochtig worden. Douchen is dus niet mogelijk. U mag na het aansluiten niets meer doen waardoor het apparaat kan beschadigen, zoals intensief sporten of werken. Houd met het maken van de afspraak daarom rekening met uw privé-afspraken.

 

Na het onderzoek 

  • De volgende ochtend mag u zelf voorzichtig de ademhalingsbanden en sensoren los maken en in het meegekregen witte tasje doen.
  • Het tasje doet u daarna in het koffertje.
  • De witte plakkers die op de huid zitten, kunt u weggooien.     
  • U levert het koffertje met de door u ingevulde vragenlijst de volgende ochtend tussen 08.00 en 08.30 uur in op de functieafdeling.
  • Op zaterdag en feestdagen is de functieafdeling gesloten. U levert het koffertje met de door u ingevulde vragenlijst dan in de loop van de dag in bij de portier in de centrale hal van het ziekenhuis. 

Na het onderzoek kunt u gewoon uw werk weer doen. 

De uitslag 

De uitslag krijgt u van uw specialist. Heeft u nog geen afspraak voor de uitslag bij de specialist? Maak dan alsnog een afspraak! 

Vragen 

Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust aan de laborant. 

Tot slot 

Wilt u uw afspraak verzetten of annuleren? Neem dan minimaal 2 werkdagen voor uw afspraak contact op met het slaapcentrum. De medewerkers zijn tijdens kantoortijden te bereiken op tel.: 088 - 70 68 948. 

 

06/23

 

                                                                                                                           

 

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?