Start-groep

Inleiding

Deze folder geeft informatie over de Start-groep. De Start-groep is een onderdeel van de psychiatrische afdeling (PAAZ) in het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom.

Doelgroep

De behandeling is voor mensen vanaf 18 jaar met stemmings- en/of angststoornissen. U kunt deze behandeling volgen als u psychiatrische problemen heeft die u belemmeren in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld in relaties, werk en maatschappelijk leven. U wilt met uw problemen aan de slag in uw eigen omgeving.

Hoe komt u in aanmerking?

Als u mee wilt doen met de Start-groep kunt u dit aangeven bij uw huisarts of behandelaar. Na een intakegesprek melden wij u aan voor de Start-groep. Hierna krijgt u een kennismakingsgesprek met de sociotherapeut.

In dit gesprek bespreken we:

  • uw persoonlijke doelen;
  • wederzijdse verwachtingen;
  • praktische informatie die u nodig heeft om te starten.

Wat houdt de behandeling in?

Een professioneel team begeleidt u tijdens uw behandeling. De behandeling bestaat uit het volgen van een programma met verschillende onderdelen. Hierbij staan uw persoonlijke doelen centraal. Tijdens de therapie krijgt u inzicht in uw problemen. De nadruk ligt op wat er goed gaat en het vergroten van uw veerkracht. Het is de bedoeling dat u weer in beweging komt en activiteiten gaat ondernemen.

 

De therapie is in groepsverband. De groep bestaat uit maximaal 8 mensen.

Het voordeel van behandeling in een groep is:

  • u heeft contact met lotgenoten;
  • u kunt leren van elkaar en lastige situaties oefenen;
  • u vindt herkenning in elkaar;
  • het putten van hoop bij elkaar.

Waar en wanneer wordt u verwacht?

De therapie is 2 keer per week op dinsdagochtend en donderdagmiddag. De behandeling duurt maximaal 10 weken. U volgt de therapie op de afdeling Psychiatrie van het Bravis ziekenhuis op locatie Bergen op Zoom.

Geheimhouding

U kunt erop vertrouwen dat wij geen persoonlijke informatie delen als u daar geen toestemming voor heeft gegeven. De afspraak in de groep is dat wat gedeeld wordt met de groep ook binnen de groep blijft.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de polikliniek psychiatrie:

 

06/24

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?