Telemetriebewaking

Telemetriekastje

Momenteel wordt uw hartritme bewaakt door middel van een telemetriekastje.

Aan dit telemetriekastje zijn 5 draden verbonden die door middel van elektroden (plakkers) op de borst het signaal van uw hartritme opnemen en weergeven op monitoren.Deze monitoren bevinden zich op de gang van de afdeling cardiologie, in de teampost  en op de afdeling hartbewaking. Deze afdeling hartbewaking heeft alleen een meekijkfunctie. Het telemetriekastje zelf is ook uitgerust met een monitorschermpje waarop uw hartritme te zien is. Het telemetriekastje maakt gebruik van WiFi. De WiFi punten zijn verwerkt in de plafonds van onder andere de afdeling cardiologie.

Het is in het belang van uzelf uw bewegingsvrijheid te beperken tot afdeling cardiologie. Heeft u een telemetriekastje op een andere afdeling dan is uw bewegingsvrijheid beperkt tot de desbetreffende afdeling.

Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u zich wenden tot de verpleegkundige die op dat moment de zorg voor u draagt.

Het telemetriekastje is voorzien van een oplaadt batterij. Deze zal tijdig door de verpleegkundige vervangen worden. Tijdens het opzitten of oplopen kunt u het telemetriekastje in een disposabel tasje opbergen.

 

Aansluiten telemetriekastje

De verpleegkundige die zorg draagt voor de aansluiting van de telemetriekastje kijkt naar:

 • De correcte plaatsing van de elektroden.

 • Een goede voorbereiding van de huid:
 • Haren verwijderen door te scheren.
 • Eventueel verwijderen van oude plakresten van eerdere elektroden.

 

Plaatsing van de elektroden

  •  

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

 •  

 

Tijdens de opname wordt er gewerkt met verschillende codes. Code 1 betekent dat het kastje niet verwijderd mag worden voor het douchen en dat een verpleegkundige mee gaat naar onderzoeken.

Code 2 betekent dat u tijdelijk losgekoppeld mag worden voor het douchen en dat het patiëntenvervoer u naar onderzoeken kan brengen. Tijdens de opname kan code 1 veranderen naar code 2. Dit wordt besproken tijdens de artsenvisite.

 

Bij klachten van pijn of duizeligheid altijd de verpleging alarmeren.                                      

 

11/20

 

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?