Thuismeten

U bent onder behandeling in het Bravis ziekenhuis. Uw arts heeft de Thuismeten app voorgeschreven. Met deze app deelt u gegevens met uw arts gewoon vanuit thuis en kunt u contact hebben met uw arts. In deze folder vindt u meer informatie over de Thuismeten app.

Inleiding

Wij vertellen u graag over de mogelijkheden van thuismeten met de Thuismeten app.

Thuismeten

Voor goede zorg is het voor u en uw zorgverlener belangrijk om inzicht te hebben in uw ziekte en gezondheid. Het doen van metingen en invullen van vragenlijsten helpen daarbij. Met de Thuismeten app kunt u deze gegevens insturen vanuit thuis. U hoeft dan minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Als het nodig is, zien wij u natuurlijk wel op controle in het ziekenhuis.

 

In de app vindt u ook informatie en adviezen over hoe u kunt omgaan met uw ziekte. Afhankelijk van de metingen die u instuurt, krijgt u berichten over wat u kunt doen. Soms neemt de verpleegkundige van het monitoringscentrum contact met u op.

 

Hoe werkt thuismeten

Start & apparatuur

Uw arts schrijft de Thuismeten app voor. Soms ontvangt u apparatuur om metingen te doen.

App installeren en apparatuur koppelen

U krijgt een mail met een uitnodiging om de app te downloaden. U zet de Thuismeten app op uw smartphone of tablet. Wij helpen u hier graag bij als dat nodig is. Voor hulp kunt u ook naar onze DigiTuin gaan.

Meten & weten

U doet zelf metingen en geeft antwoord op vragen over uw gezondheid. De gegevens worden op een veilige manier gedeeld met het ziekenhuis. De app heeft ook veel informatie over uw ziekte en hoe u hiermee om kunt gaan.

Advies & informatie

U krijgt berichten via de Thuismeten app. Bijvoorbeeld wanneer u moet meten. Of wanneer een zorgverlener een advies heeft voor u. Ook kunt u informatie krijgen over uw ziekte en behandeling.

Wilt u contact?

Telefonisch of via de app heeft u direct contact met het ziekenhuis. Gewoon vanuit de huiskamer. U kan voor niet dringende vragen altijd contact opnemen via de knop 'contact met zorgverlener' in de Thuismeten App. Dit kan niet als u meedoet aan een zelfmanagement programma.

 

Aan de slag met thuismeten

Wist u dat de oudste gebruiker van de Thuismeten app bijna honderd is? Echt, de app is heel makkelijk te gebruiken. Ook de meetapparatuur is makkelijk te gebruiken. En natuurlijk begeleiden we u bij iedere stap, zodat u thuismeten snel onder de knie krijgt.

Digituin

Voor hulp bij het installeren van de Thuismeten app of het koppelen van apparatuur kunt u naar de DigiTuin gaan.

 

DigiTuin Roosendaal:

  • open van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur
  • routenummer 93 in de centrale hal, tegenover het Patiënten Service Bureau
  • telefoonnummer: 088 - 70 68 683

 

DigiTuin Bergen op Zoom:

  • open op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend tussen 09.00 en 12.30 uur
  • routenummer 78 in de centrale hal, tegenover Bravis Plaza
  • telefoonnummer: 088 -70 66 588

Monitoringscentrum

De ingestuurde metingen en vragen komen binnen bij het monitoringscentrum. Daar bekijken verpleegkundigen de metingen. Als het nodig is, nemen zij contact met u op. De verpleegkundigen overleggen soms ook met uw zorgverleners.

Voelt u zich echt niet goed?

Let op: thuismeten is geen vervanging van de spoeddienst. Heeft u gelijk hulp nodig? Bel dan met uw verpleegkundige, huisarts of huisartsenpost. Als het acuut en ernstig is, bel dan 112.

Contact

Heeft u nog vragen over de Thuismeten app?

Neem gerust contact op met de helpdesk van de Thuismeten app. U kunt ons bellen tijdens kantooruren. En mailen kan natuurlijk altijd.

 

Kijk voor meer informatie en ervaringen van andere patiënten vooral ook op: www.bravisziekenhuis.nl/thuismeten

 

08/23

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?