Trommelvlies, aandachtspunten voor thuis

Inleiding

Uw kind is geopereerd aan het trommelvlies (tympanoplastiek). Uw kind is nu ver genoeg opgeknapt om weer naar huis te gaan. Hieronder vindt u een aantal aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden. Dit zijn algemene aandachtspunten. Als er specifieke zaken zijn, zal de arts of de verpleegkundige dit met u bespreken voordat u met uw kind naar huis gaat.

Vervoer

Afhankelijk van de situatie van uw kind is het aan te raden dat er iemand bij uw kind achter in de auto gaat zitten. Er is dan altijd iemand die bij uw kind zit als deze extra aandacht nodig heeft.

Pijn

Bij pijn kunt u paracetamol geven, tenzij anders aangegeven. De eerste twee dagen na de operatie adviseren wij om drie à vier keer daags een paracetamol te geven. Hierna kunt u op aangeven van uw kind de paracetamol geven (maximaal vier keer daags).

Het kan zijn dat uw kind een tijdje duizelig blijft. Dit is niet verontrustend. Pas hier de activiteiten op aan.

Activiteiten

Zorg ervoor dat uw kind zich de dag van en de dag na de operatie rustig houdt. Uw kind zal hierna over het algemeen zelf heel goed aangeven wat het wel en niet kan. Pas hier de activiteiten op aan. Tot aan de controle op de polikliniek mag uw kind niet sporten. Ook haren wassen mag pas als u op controle bent geweest (als de hechtingen verwijderd zijn).

Voeding

Ga verder met heldere dranken als appelsap, water, ranja, heldere bouillon, thee etc. Als uw kind niet misselijk is, kunt u dit uitbreiden met licht verteerbare voeding zoals pap, soep, appelmoes, puree en een boterham. Wacht nog even met koolzuurhoudende drank. Blijft uw kind misselijk of spugen? Geef dan regelmatig kleine beetjes helder drinken. De dag na de operatie mag uw kind weer normaal eten, mits er geen bijzonderheden zijn.

Oorverband

Het oorverband beschermt het oor. Dit dient u te laten zitten tot aan de controle op de polikliniek. Als het verband helemaal wegzakt en u kunt het niet meer corrigeren, neem dan contact op met de polikliniek KNO.

Vragen

Als u na het lezen van deze folder nog vragen hebt, kunt u contact opnemen:

  • polikliniek KNO: 088 – 70 67 342
  • afdeling kinderdagbehandeling: 088 – 70 67 565
  • bij geen gehoord afdeling Kind & Jeugd: 088 – 70 67 569

Meer informatie

Bezoek voor algemene informatie ook eens de website van afdeling Kind & Jeugd:

www.braviskindenjeugd.nl

 

07/22

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?