Bravis ziekenhuis biedt hulp en ondersteuning

Stoppen met roken moet u zelf doen. Maar u hoeft het niet alleen te doen. Stopcoaches en enkele praktijkondersteuners in de huisartsenpraktijk kunnen u hierbij helpen. Dicht bij huis dus met de steun van mensen die dichtbij u staan. Samen kunt u uw tabaksverslaving overwinnen. 

Bravis ziekenhuis biedt hulp en ondersteuning

Persoonlijk of in een groep

U kunt kiezen uit persoonlijke begeleiding of begeleiding in een groep. De persoonlijke begeleiding wordt op verschillende locaties in de regio georganiseerd, waaronder beide hoofdlocaties van Bravis. U kunt op verschillende locaties hulp krijgen van een stopcoach. Enkele praktijkondersteuners in de regio bieden deze begeleiding ook.  Begeleiding in een groep is mogelijk en gebeurt op aanvraag. 

Samenwerking met verschillende zorgorganisaties

Het stoppen met roken programma is opgesteld in samenwerking met een aantal zorgorganisaties in West Brabant: Bravis Ziekenhuis, Huisartsen Cooperatie West Brabant (HCWB) en Thuiszorg met aandacht (TWB). Het programma wordt erkend door de zorgverzekering.  Huisartsen Coöperatie West-Brabant coordineert het stoppen met roken programma. 

Meer weten?

Lees de informatie in deze folder en grijp de hulp die u geboden wordt!

Rookvrij? Ook jij

Woont u in Rucphen, St. Willebrord, Halderberge (met uitzondering van Oud Gastel) of Etten-Leur? Huisartsen uit deze regio bieden begeleiding om met roken te stoppen via een ander programma: www.rookvrijookjij.nl.  

Kosten

De zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor de begeleiding. Als er een hulpmiddel wordt ingezet (een nicotinevervanger of een medicijn), dan wordt dit meestal vergoed vanuit de basiszorg. Wel zijn er voorwaarden aan verbonden: dat u begeleiding krijgt van een coach die is ingeschreven in  het kwaliteitsregister van Kabiz, dat u het programma helemaal volgt en dat het hulpmiddel wordt aangevraagd bij een apotheker die door de zorgverzekering is aangewezen.  Per kalenderjaar stelt de zorgverzekeraar vast of de stoppen met roken begeleiding vergoed wordt.

Samen

Laat uw toekomst niet in rook opgaan! Neem de uitdaging aan en doof nu uw sigaret. Zoek hulp en steun bij een zorgverlener én uw naaste omgeving. Iedereen is graag bereid om u te helpen. Want stoppen met roken doen we samen!