Informatisering

Informatisering is de koploper van MICT; we lopen voorop in het verkennen van interne en externe ontwikkelingen.

De informatie adviseurs zijn regelmatig op de werkvloer in het ziekenhuis te vinden en weten als geen ander hoe processen en werkzaamheden verlopen. Doordat we weten wat er mogelijk is op het gebied van ICT, kunnen we adviseren over en meehelpen bij het optimaliseren van processen (door juiste inzet van ICT) en inspelen op de wensen vanuit de zorg. Daarmee slaan we een brug tussen zorg en ICT en zijn we een partner van de business. Op basis van een technology roadmap kennen we prioriteit toe aan wat noodzakelijk is en wat kan wachten.

De afdeling Informatisering is intermediair tussen zorg en MICT en brengt vraag en aanbod met elkaar in verbinding. We hebben overzicht en werken op basis van architectuur, die is opgesteld door de architecten die werkzaam zijn binnen Informatisering.

De project managers zorgen voor uitvoering van projecten, en brengen daardoor daadwerkelijk verandering tot stand.

Tot slot is ook BI onderdeel van het team Informatisering. De BI-specialisten zijn verantwoordelijk voor het datawarehouse van Bravis. Zij ontwerpen, bouwen en onderhouden deze omgeving, maar zorgen er ook voor dat de juiste data beschikbaar is voor allerlei soorten informatiebehoeftes.