Voorlopig ontwerp

Goede zorg in het groen

Met het voorlopig ontwerp is weer een stuk duidelijker hoe het nieuwe Bravis ziekenhuis eruit komt te zien. Naast een verdere invulling van de plattegronden, zijn de plannen voor onder andere het interieur, de gevelbekleding en de directe omgeving concreter geworden. Het nieuwe ziekenhuis komt prachtig in het groen te liggen. Daardoor wordt het een gebouw waar de patiënt ondanks de aanleiding een aangenaam verblijf heeft, de bezoeker zich welkom voelt en waar de medewerker goed en prettig kan werken.

 

Voorlopig ontwerp

In het voorlopig ontwerp van het nieuwe ziekenhuis heeft Bravis zijn ambities uit de visie 2030 nadrukkelijk meegenomen. Denk daarbij aan eigen regie voor patiënt en medewerker, ruimte voor samenwerking met zorgpartners in de regio en digitalisering.

Zes maanden lang is hard gewerkt aan het voorlopig ontwerp door architectencombinatie Team aan de Schie, installatieadviseur Deerns, landschapsarchitect BoschSlabbers en constructeur ABT. Het ontwerpteam kreeg zinvolle input van meer dan 200 medisch specialisten, verpleegkundigen en andere Bravis-medewerkers.

Zaterdag 28 oktober 2023 is het voorlopig ontwerp gepresenteerd aan de omwonenden van De Bulkenaar en overige belangstellenden. Zij konden de plannen bekijken, vragen stellen en feedback geven tijdens een evenement dat Bravis samen met de gemeente Roosendaal had georganiseerd vlakbij de toekomstige locatie. 

De belangrijkste uitgangspunten en impressies uit het voorlopig ontwerp hebben we op een rij gezet en zijn via onderstaande pagina's te zien. Heeft u vragen? Mail dan naar hetnieuwebravis@bravis.nl 

Uitgangspunten

Uitgangspunten

Zie hier de uitgangspunten van het voorlopig ontwerp

Plattegronden

Plattegronden

Op deze plattegronden ziet u waar de verschillende afdelingen en functies van het ziekenhuis komen. 

Het interieur

Het interieur

De architect heeft zich voor het interieur laten inspireren door de historische landschappen in het werkgebied van Bravis. 

De gevel

De gevel

Voor de bekleding van de gevels heeft de architect zich laten inspireren door het landschap van De Bulkenaar.

Bravis in De Bulkenaar

Bravis in De Bulkenaar

Zie hier hoe het Bravis ziekenhuis opgaat in zijn omgeving.