Wat hebben de KAR leden
al gedaan

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een steeds belangrijker thema en ook wij als kinderadviesraad denken daarbij mee. We geven ideeën en helpen waar we kunnen. Zo gaan we helpen bij het doen van een restafvalanalyse, waarbij we kijken wat er allemaal op één dag wordt weggegooid op de kinderafdeling. Aan de hand hiervan willen we kijken waar de verbeterpunten liggen op de kinderafdeling op het gebied van duurzaamheid.

Ideeënbrievenbussen

Ideeënbrievenbussen

Om zichtbaar te zijn voor onze achterban die in het ziekenhuis komt, hebben we een aantal ideeënbrievenbussen hangen. Hier kunnen kinderen en hun ouders hun ideeën, tips en complimenten doorgeven. Voor iedere vergadering maken we de ideeënbrievenbussen leeg, zodat we de nieuwe ideeën gelijk tijdens de vergadering kunnen bespreken. Dus schroom je niet op hier ook jouw ideeën, tips of complimenten in te doen!

Landelijke KAR-dagen

Ieder jaar wordt er in samenwerking met stichting Kind & Ziekenhuis een landelijke KAR-dag georganiseerd. Op deze dag komen alle kinderadviesraden vanuit heel Nederland bij elkaar om ideeën uit te wisselen, nieuwe dingen bij te leren en een gezellige dag te hebben met elkaar. Ieder jaar staat er een ander thema centraal en organiseert een andere kinderadviesraad deze dag. In 2021 zouden wij de landelijke dag organiseren in het Bravis met als thema ‘transitie’, helaas kon dit geen doorgang vinden door covid-19. Het jaar erna (2022) hebben we het nogmaals geprobeerd, helaas kon het ook dit jaar niet doorgaan om dezelfde reden.

Maaltijden

Maaltijden

Iedereen wil graag lekker eten, ook als je in het ziekenhuis ligt. Wij hebben samen met verschillende koks uit het restaurant en het hoofd van de keuken gekeken naar hoe het menu op de Kinderafdeling beter kan. Zo zijn er dingen veranderd, als maar één keer in de acht dagen worteltjes en erwtjes in plaats van drie keer.

Operatiehesjes

Dit was ons allereerste project. We vonden allemaal dat de operatiehesjes voor de kinderen wel wat leuker konden. Niet meer dat saaie blauw, maar een leuk printje. Uiteindelijk hebben we het voor elkaar gekregen en worden er tegenwoordig operatiehesjes met een printje gebruikt, zoals autootjes.

Qwiek up

De Qwiek up is een apparaat waarmee verschillende thema’s kunnen worden afgespeeld op het plafond, terwijl de patiënt op bed ligt. Wij mochten de keuze maken welke thema’s dit waren, zo hebben wij onder andere gekozen voor de Efteling en het aquarium. De Qwiek up draagt bij aan het verlagen van angst, pijn en stress. Een onderwerp wat ons erg aanspreekt.

Renovatie Dagbehandeling

Renovatie Dagbehandeling

Een afdeling heeft na een aantal jaren meedraaien in de zorg wel eens een opfrisbeurt nodig. Zo ook de kinderdagbehandeling, waar kinderen worden opgenomen voor een operatie die dezelfde dag nog naar huis mogen. Wij hebben mee mogen denken in het opfrissen van de dagbehandeling, dit is terug te zien op de kamers. Zo hangen daar mooie posters van dieren, zijn er nieuwe stoelen, nieuwe gordijnen en lampen.

Transitie

Wanneer je 18 jaar wordt, verandert er een hoop. Er wordt ineens van je verwacht dat je volwassen en zelfstandig bent. Zo ook in het ziekenhuis. Vanaf je 18e verjaardag moet je ineens naar de arts voor volwassen in plaats van naar jouw vertrouwde kinderarts. Om deze overgang van kinderzorg naar volwassenenzorg soepeler en vertrouwder te laten verlopen hebben wij onder andere samen met specialisten, verpleegkundigen een plan geschreven waarbij deze overgang in onze ogen een stuk beter verloopt. Op dit moment draait van dit geschreven plan een pilot bij de diabetici. Wanneer dit naar wens verloopt zullen we dit uitbreiden naar andere disciplines.