Zorgplein in Bergen op Zoom

Bravis blijft ook in de toekomst het ziekenhuis voor West-Brabant en het oosten van Zeeland. Met één hoofdlocatie op De Bulkenaar in Roosendaal, vijf Bravispunten verspreid over ons werkgebied en een polikliniek in Etten-Leur. In Bergen op Zoom komt na de sluiting van de hoofdlocatie het Bravis Zorgplein. De komende jaren krijgt het Zorgplein steeds meer invulling.

Zorgplein in Bergen op Zoom

Hier leest u wat we nu weten.

Zorg dichtbij huis

In het Bravis Zorgplein in Bergen op Zoom bieden we zorg dichtbij huis aan. We doen dit samen met andere zorgaanbieders. Wat doen we in het Bravis Zorgplein?

  • We houden spreekuren.
  • We doen onderzoek om te kijken wat er aan de hand is.
  • We bieden verschillende behandelingen aan, zonder dat je in het ziekenhuis hoeft te blijven. 

Is voor een behandeling een verblijf in het ziekenhuis of hulp van speciale apparaten nodig? Dan is de behandeling op de toekomstige hoofdlocatie op De Bulkenaar. 

Waar komt het Bravis Zorgplein?

De kans is groot dat het Bravis Zorgplein in het huidige Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom komt. Het gebouw, de locatie en de inrichting zijn geschikt om een Bravis Zorgplein te maken. Het Bravis Moeder & Kindcentrum verhuist mee naar de nieuwe locatie. In de nieuwe hoofdlocatie bieden we straks alle spoedzorg aan. Het Bravis Moeder & Kindcentrum is hier een belangrijk onderdeel van.

Welke zorg bieden we op het Bravis Zorgplein aan?

Op dit moment weten we nog niet precies welke zorgaanbieders op het Bravis Zorgplein komen. Hierover zijn we met andere zorgaanbieders en de gemeente Bergen op Zoom in gesprek. 

Wat gaat er met de huidige hoofdlocatie gebeuren?

Het is nog onbekend wat er met de huidige hoofdlocatie van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom gebeurt. Het Bravis ziekenhuis is eigenaar van het gebouw en de grond aan het Boerhaaveplein in Bergen op Zoom. We zijn daarom aan het nadenken over de toekomst van het gebouw. We gaan hierover in gesprek met de gemeente.

We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van het Bravis Zorgplein en houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen.