Slaapcentrum, werkwijze

Inleiding

U heeft last van snurken, vermoeden op ademstops;obstructief slaap apneu syndroom (OSAS) of een slaapprobleem. Daarom bent u door uw huisarts voor onderzoek doorverwezen naar het Bravis ziekenhuis. U ontvangt een afspraak op het slaapcentrum van het Bravis ziekenhuis. Het slaapcentrum is op locatie Roosendaal.

Slaapcentrum

In het slaapcentrum is men erop gericht om de diagnose, behandeling en de nazorg zó op elkaar af te stemmen dat u het zorgtraject zo goed, snel en comfortabel mogelijk doorloopt. Voor u betekent dit dat u snel weet waar u aan toe bent.

Slaapteam

Het stellen van de diagnose, uw behandeling en uw verdere begeleiding in het slaapcentrum gebeurt door het slaapteam.
Het slaapteam bestaat uit:

  • KNO-artsen (keel-, neus,- en oorheelkunde);
  • Longartsen;
  • Neurologen;
  • Functielaboranten;
  • OSAS-verpleegkundigen.

 

Het team bespreekt een keer per twee weken de patiënten met meerdere, complexe problemen zodat zij hen de meest optimale zorg kunnen bieden.

Wat is uw hoofdklacht?

  • Snurken/OSAS
    U krijgt een afspraak bij de longarts. Na het slaapregistratie onderzoek krijgt u een afspraak voor de uitslag bij de longarts en bij de KNO-arts. Heeft u ook slaapproblemen? Dan wordt u doorverwezen naar de neuroloog.
  • Slaapprobleem
    U krijgt een afspraak bij de neuroloog. Heeft de neuroloog het vermoeden dat er mogelijk ook sprake is van OSAS? Dan wordt u doorverwezen naar de longarts.

Regiebehandelaar

Ook al heeft u bij meerdere specialisten een afspraak, u krijgt altijd 1 regiebehandelaar toegewezen. Afhankelijk van uw hoofdklacht is dat een longarts, KNO arts of neuroloog. De regiebehandelaar bespreekt met u de mogelijkheden van een behandeling en de verdere nazorg.

OSAS- verpleegkundige

De arts kan u doorverwijzen naar de OSAS-verpleegkundige.
De taak van de OSAS-verpleegkundige:

  • voorlichting en informatie geven over slaapapneu;
  • CPAP behandeling starten door het installeren en instellen van een apparaat en aanmeten van een masker;
  • begeleiding bij deze therapie;
  • uw aanspreekpunt bij problemen en klachten.

Bij de start van de behandeling heeft u vaker een afspraak. Zodra u gewend bent aan de therapie en uw klachten zijn verminderd zal er meer tijd tussen de afspraken zitten.

Afspraken

Bij deze brief vindt u de data en tijden voor uw afspraak bij de specialist(en).
Is er bij u sprake van een slaapprobleem? Houd dan een slaapdagboek bij. Dit geeft de specialist(en) meer inzicht in uw slaapprobleem.

U kunt uw afspraken ook inzien op: https://www.bravisziekenhuis.nl/mijnbravis

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het slaapcentrum. Het secretariaat slaapcentrum is tijdens kantoortijden te bereiken op telefoon: 088 - 70 68 948.

 

09/22

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via de app BeterDichtbij.
Ontbreekt er informatie in deze folder?