Duurzame zorg

In het Bravis ziekenhuis zetten we ons in voor duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen op onze bestaande locaties. Ook zijn wij op weg naar duurzame nieuwbouw die klaar is voor de toekomst.

Duurzame zorg

Nieuwsberichten

Green Teams

Green Teams

Steeds meer medewerkers van Bravis met een groen, duurzaam hart starten hun eigen Green Team. In deze werkgroepen werken ze met veel enthousiasme aan projecten om hun afdeling duurzamer te maken. Zij kennen hun afdeling natuurlijk als geen ander.

Green Deal

Green Deal

Klimaatverandering heeft gevolgen voor onze gezondheid. Als ziekenhuis doet Bravis er alles aan om patiënten beter te maken, maar tegelijkertijd dragen we met onze zorg ook juist bij aan de klimaatcrisis. In Nederland is de zorgsector verantwoordelijk voor maar liefst 7% van de CO2-uitstoot, 4% van het afval en 13% van het grondstoffengebruik. Met het tekenen van de Green Deal 3.0 belooft Bravis om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de zorgsector.

Deel uw duurzaam idee met Bravis

Deel uw duurzaam idee met Bravis

Heeft u een idee waarmee we Bravis nog duurzamer kunnen maken? Laat het ons weten! Duurzame ideeën zijn bij ons meer dan welkom, zodat we samen aan een duurzamer Bravis kunnen bouwen.

Routekaart naar een CO-2 neutraal ziekenhuis

Routekaart naar een CO-2 neutraal ziekenhuis

Bravis neemt snelweg richting een nieuw duurzaam gebouw

Ons ziekenhuis moet duurzamer worden. Ledverlichting en energiemonitoring helpen ons op weg, maar echt snel gaat het hiermee nog niet. Een echte klapper maken we straks met de nieuwbouw. Die kunnen we meteen het meest duurzaam bouwen. De routekaart naar een CO2-neutraal ziekenhuis ligt al klaar.

Het nieuwe Bravis

Het nieuwe Bravis

Wilt u meer weten over Het Nieuwe Bravis? Bekijk de meest gestelde vragen over de nieuwbouw.