Anne Cappon

Anesthesioloog, pijnspecialist in opleiding
99920931301

Anne Cappon is sinds 2022 aan het Bravis ziekenhuis verbonden. Zij is werkzaam binnen het specialisme anesthesiologie en pijngeneeskunde.

Anne Cappon

Verschil maken op kwaliteit van leven 

“Het mooie van mijn vak vind ik de combinatie van enerzijds de anesthesie en anderzijds de chronische pijnpoli. In de operatiekamers is anesthesie voor ons diverse team vaak dynamisch werk, waarbij acute en geplande zorg elkaar afwisselen. Op de pijnpoli luister ik dan weer aandachtig naar de patiënten om samen met hen een geschikt behandelplan op te zetten. Hiermee kunnen we voor patiënten met pijn veel verschil maken in hun kwaliteit van leven.

Gedurende mijn opleiding tot anesthesioloog ben ik op meerdere plekken in aanraking gekomen met de pijngeneeskunde. In mijn tweede jaar van de opleiding heb ik voor het eerst kennis gemaakt met dit vak. Hier werd mij duidelijk dat het een geweldige uitdaging is naast de anesthesie. Het ontwikkelen van een langduriger behandelrelatie met de patiënt, de (invasieve) behandelingen en wat je voor de patiënt kan betekenen, zijn facetten van het werk die mij enorm aanspreken. Als we samen met het gehele team en de patiënt ervoor kunnen zorgen dat de pijn een minder prominente rol inneemt en de kwaliteit van leven verbeterd maken we voor iemand echt een verschil en dat geeft een enorm voldoening.”

Opleidingen
  • Studie geneeskunde Amsterdam UMC, locatie AMC
  • 2016- 2017 Arts-assistent niet in opleiding (ANIOS) cardiothoracale chirurgie OLVG Amsterdam
  • 2017 - 2022 Opleiding tot anesthesioloog Amsterdam UMC locatie AMC en VUmc
  • 2021-2022 Verdieping cardio-anesthesie Amsterdam UMC locatie AMC
  • 2021 Verdieping chronische pijn Zaans Medisch Centrum
Publicaties en lidmaatschappen

Publicaties

  • Besmetting van zorgpersoneel met SARS-COV-2 rondom een operatie. Nederlands Tijdschrift voor anesthesiologie 2020, Cappon A., Kersten M., Avis H., Hollmann M.
  • Je bent pas dood als; accidentele hypothermie de gevolgen en de behandeling. 2020 Cappon A., Wynandts P.
  • Safety of moderate-to-deep sedation performed by sedation practitioners: A national rospective observational study. 2018 Koers L., Eberl S., Cappon A., Bouwman A., Schlack W., Hermanides J., Preckel B.
  • Abstract voor euroanasthesia National audit safety of deep sedation performed by sedation practitioners. 2015 Koers L., Eberl S., Cappon A., de Bruijn A., Bouwman A., Preckel B.


Lidmaatschap
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie