Anne van Veghel

Sportarts
9066243401

Mevrouw van Vegchel is sinds 2011 aan het Bravis ziekenhuis verbonden als sportarts. Sportgeneeskunde is een breed vak waarbij zowel de beginnende (recreatieve) sporter als ook de topsporter terecht kan voor advies. Dit kan gaan over een blessure, maar ook over de conditie en daaraan gekoppelde klachten.

Anne van Veghel

Sporten is gezond

"Bewegen/sporten is gezond en het kan helpen om chronische aandoeningen te voorkomen, of de klachten daarbij te verminderen. Echter, wanneer je door een blessure niet meer kan sporten, ervaren veel sporters dat als zeer hinderlijk en willen vaak niet het standaard advies krijgen om dan maar even niks te doen. De sportarts kan helpen bij de diagnostiek en behandeling en eventueel meezoeken naar alternatieven. Verder weet de sportarts veel van inspanningsfysiologie bij (top)sporters en kan die kennis inzetten om ook chronisch zieken te helpen met het (starten van) bewegen.

De (blessure) consulten gaan op verwijzing van een huisarts of medisch specialist. De preventief sportmedische onderzoeken worden vergoed (afhankelijk van de polis) uit de aanvullende zorg en hebben dus geen verwijzing nodig."

Opleidingen

Zij volgde haar opleiding tot arts in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Haar opleiding tot sportarts volgde zij ook in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht en bij de KNVB in Zeist.

Publicaties en lidmaatschappen
  • Lidmaatschap VSG (Vereniging voor Sportgeneeskunde)
  • Bondsarts KNKV (korfbal), delegatie arts World Games 2017