Corinne Valk - Swinkels

Ziekenhuisapotheker
59041813917

Corinne Valk is sind 1993 aan het Bravis ziekenhuis verbonden als ziekenhuisapotheker. Haar aandachtsgebieden binnen de ziekenhuisapotheek zijn o.a. de inkoop en logistiek van geneesmiddelen, klinisch geneesmiddelenonderzoek, radiofarmacie, dialyse, acute geneeskunde en intensive care.

Corinne Valk - Swinkels

Bijdragen aan de zorg voor de patiënt

"De veelzijdigheid van ons vak is wat me trekt in het vak van apotheker en het werken in het ziekenhuis. Dat betekent voor mij bijdragen aan de zorg voor de patiënt door het bewaken van de medicatie die tijdens de behandeling gebruikt wordt, en partner zijn van artsen en verpleegkundigen bij het voorschrijven en toepassen van de medicatie. Een van mijn aandachtsgebieden is het zorgen voor de beschikbaarheid van de medicatie. Het op voorraad hebben van op maat gemaakte, specialistische, dure en/of schaarse medicatie is niet vanzelfsprekend en vaak een uitdaging. Mijn streven is om ervoor te zorgen dat artsen en patiënten hier zo min mogelijk last van hebben."

Opleidingen

Corinne volgde haar opleiding aan de Universiteit van Utrecht. De specialisatie tot ziekenhuisapotheker volgde zij in het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Publicaties en lidmaatschappen

Publicaties

Via Pubmed
 

Lidmaatschappen

  • Lidmaatschap van Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers
  • Nederlandse Vereniging voor Nucleaire geneeskunde
  • Nederlandse Vereniging voor Intensive Care