Eri-Jo Schouten

MDL-arts
19913597601

E. Schouten is sinds november 2019 aan het Bravis ziekenhuis verbonden. Zij is MDL-arts en heeft als aandachtsgebied EUS, echografie middels endoscopie.

Eri-Jo Schouten

Elke dag weer een uitdaging

'Ik heb altijd graag mensen beter willen maken en tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik diversiteit en het contact met mijn patiënten heel belangrijk vind. Ik ben begonnen met de specialisatie interne geneeskunde, maar na enkele jaren miste ik de praktische kant, “het doen”, meer dan ik had verwacht en heb ik de overstap naar maag-, darm- en leverziekten kunnen maken. Een keuze waarvan ik elke dag weer blij word. Elke dag interessante en uitdagende ziektebeelden, leuke patiënten en daarnaast het scopieren waarbij ik ook praktisch bezig kan zijn. Daarnaast hebben we endoscopisch steeds meer mogelijkheden, zoals de echografie middels de scoop. Dit maakt mijn vak elke dag weer tot een uitdaging, nu en in de toekomst.

Binnen het Bravis ziekenhuis is de sfeer goed, zijn de lijntjes kort en werken we samen, zowel op de verpleegafdeling, functieafdeling, als ziekenhuisbreed, dit komt de patiëntenzorg elke dag weer ten goede'.

Opleidingen
  • Studie geneeskunde Erasmus MC
  • In 2012 gestart als internist in opleiding in regio Rotterdam
  • In 2015 overstap gemaakt naar opleiding maag-, darm- en leverziekten in Nijmegen.