Femke Kroodsma

Optometrist

AGB registratie: 44101377
Kwaliteitsregister Paramedici: 79106476587

Mijn passie voor ogen

"In april 2021 ben ik met Honours afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht voor optometrie. Ik was tijdens mijn studie actief bezig met het verbeteren van het onderwijs en heb zelf ook lesgegeven als student assistent aan tweedejaars optometrie studenten.

Voor mijn diplomering was ik al begonnen in het Bravis ziekenhuis. Hiervoor heb ik ruim 8 jaar gewerkt in de optiekzaak van mijn moeder, die contactlensspecialist is. Mijn passie voor ogen heb ik van haar.

Als optometrist werk ik nauw samen met (en onder supervisie van) de oogartsen. Ik zie veel mensen met nieuwe oogklachten die door de huisarts doorverwezen worden en ook mensen die regelmatig  op controle komen voor hun ogen, bijvoorbeeld mensen met diabetes of mensen met een hoge oogdruk.

Om me verder te blijven ontwikkelen binnen oogheelkunde ben ik lid van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en de Optometristen Vereniging Nederland (OVN). Als volgende uitdaging wil ik de opleiding tot Physicians Assistant (PA) gaan volgen, zodat ik de patiënten op de oogafdeling nog beter te hulp kan staan.

Naast oogheelkunde zijn mijn passies motorrijden, dans en muziek".