Mariska Dijkstra

KNO-arts
29038420801

Mariska Dijkstra is sinds oktober 2002 aan het Bravis ziekenhuis verbonden. 

Haar specialisatie is Keel-, Neus en Oorheelkunde (KNO) met als aandachtsgebied oorchirurgie. Zij behandelt mensen met chronische oorontstekingen met een gebarst trommelvlies. Ook opereert zij patiënten met een gezwel in het middenoor of patiënten met een ontsteking in een klein gaatje voor de oorschelp (preauriculaire sinus). Dit is een vrij zeldzame aandoening waarbij het de uitdaging is om de afwijking volledig te verwijderen.

Hiernaast beoefent zij de algemene KNO-heelkunde waarbij zij mensen van alle leeftijden behandelt.

Mariska Dijkstra

Afwisseling

''Ik kom uit een echte artsen familie. Mijn vader was KNO-arts in het Amphia. Vooral in Etten Leur zie ik regelmatig patiënten die bij hem onder behandeling zijn geweest. Als meisje ging ik al vaak met hem mee naar het ziekenhuis. Nadat ik een keer tijdens mijn studie geneeskunde bij hem mocht assisteren, was ik verkocht door de KNO. Dat een patiënt door het inbrengen van een bijna onzichtbaar kleine prothese van een gehoorbeentje weer normaal kon horen, vond ik fantastisch.

KNO is echter veel breder dan oren opereren, buisjes plaatsen en amandelen knippen. Op de poli zie je een enorm gevarieerd aantal problemen. Juist de afwisseling tussen iemand “blij” maken met een hoortoestel, geruststellen voor wat betreft de angst voor kwaadaardige aandoeningen in de keel of puzzelstukjes waarom iemand toch zo duizelig is, maakt dat ik na 15 jaar werken als KNO arts nog steeds enorm veel plezier heb in mijn vak.

Ik heb jaren met heel veel plezier gewerkt in “Het Franciscus” waar de sfeer steeds uitstekend was.Iedereen, van de portier bij binnenkomst, tot het personeel van het restaurant en de verpleging op de afdeling was sympathiek en fijn om mee samen te werken. Het lijkt erop dat dezelfde sfeer in het grote Bravis zal blijven bestaan."

Opleidingen

Mariska volgde haar opleiding in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, met stages in het Haga ziekenhuis in Den Haag en het Tergooi ziekenhuis in Hilversum.