Dr. Merel Tielemans

MDL-arts
59911301801

Merel Tielemans is sinds 1 januari 2019 verbonden aan het Bravis ziekenhuis. Zij is maag-, darm en leverarts en heeft als aandachtsgebied leverziekten (hepatologie).

Dr. Merel Tielemans

Een interessant en afwisselend vak

"Ik heb gekozen voor het specialisme maag-, darm- en leverziekten omdat het een erg interessant en afwisselend vak is. Zowel de ziektebeelden, als de patiëntenpopulatie zijn divers. Daarnaast spreekt de combinatie van praktisch bezig zijn (scopieren) en poli’s doen me aan. Ik heb gekozen voor hepatologie als aandachtsgebied, omdat hierin bovenstaande facetten samenkomen.

Er zijn binnen het Bravis ziekenhuis veel mogelijkheden om mijzelf en de vakgroep MDL verder te ontwikkelen en naar een hoger niveau te brengen."

Opleidingen

Merel volgde haar opleiding Geneeskunde in Nijmegen. Nadien heeft zij voor haar specialisatie tot MDL-arts in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (Den Bosch), het Erasmus MC (Rotterdam) en in het Radboudumc (Nijmegen) gewerkt.
Gedurende haar specialisatie heeft zij promotieonderzoek gedaan naar de aanwezigheid buikklachten in de algemene bevolking.

Publicaties en lidmaatschappen

Publicaties zijn terug te vinden Pubmed.

Lidmaatschappen:

  • NVMDL (Nederlandse Vereniging van MDL-artsen)
  • AGA (American Gastroenterology Association)
  • NVH (Nederlandse Vereniging van Hepatologie)