Parweez Koehestanie

MDL-arts
79912867101

 Parweez Koehestanie is sinds december 2019 verbonden aan het Bravis ziekenhuis. Hij is algemeen MDL-arts met als aandachtsgebied endoscopie en maag, darm, en leverproblemen na een obesitas operatie. 

Parweez Koehestanie

Zowel de ziekte als de patiëntpopulatie is divers

"Sinds ik me kan herinneren wilde ik graag arts worden, liefde voor het vaak maag- darm en leverziekte is tijdens mijn promotie onderzoek ontstaan. Ik vind maag- darm- en leverziekte een mooie combinatie tussen zowel beschouwen als interventie. Zowel de ziekte als patiëntpopulatie is divers en uitdagend. Door de technische veranderingen en aanpassingen wordt ons werk steeds uitdagender, we kunnen steeds meer met de endoscoop.

Het ‘ons kent ons’ principe binnen het Bravis ziekenhuis bevalt me zeer goed. Dit komt de kwaliteit van de zorg ten goede."

Opleidingen

Parweez heeft zijn studie geneeskunde gevolgd in Nijmegen. Daarna deed hij promotieonderzoek binnen en maag-, darm- en leverziekten en bariatrie. In 2013 is hij gestart met de opleiding MDL-arts, deels in het Jeroen Bosch ziekenhuis.

Publicaties en lidmaatschappen

Voor publicaties zie pubnet

Lidmaatschappen

  • Lid van NVMDL
  • Lid van NVGE

Nevenfuncties

  • Medeoprichter en raad van advies stichting MCAN ( Medisch comité Afghanistan Nederland (www.mcan.nu): MCAN: houdt zich via Afghaanse artsen vanuit Nederland, bezig met het wederopbouw van medisch onderwijs in Afghanistan.
  • Medeoprichter en vicevoorzitter stichting Paymaan ( www.paymaan.nl): zet zich in voor het onderwijs aan de wees en straat kinderen in Afghanistan.
  • Gastdocent IMC weekendschool Utrecht: Biedt kansarme maar intelligente kinderen mogelijkheid tot ontplooiing.