Robbert Groenewegen

SEH-arts

Als SEH-arts werkt Robbert op beide ziekenhuislocaties. In zijn werk komt hij alle facetten tegen van de spoedeisende geneeskunde. Subspecialisaties binnen dit vakgebied bestaan in Nederland nog niet, dus het wordt in de volle breedte uitgeoefend. Zijn bijzondere interesse gaat wel uit naar de vitaal bedreigde patiënt in het algemeen en de patiënt die intensieve zorg nodig heeft in het bijzonder.

Elke dag anders

"Werken op de spoedeisende hulp is elke dag anders. Van te voren weet je niet welke patiënt met welke aandoening op welk moment binnenkomt en met hoeveel tegelijk, wat altijd een zekere spanning met zich meebrengt. De variatie van een baby tot hoogbejaarde mensen, de variatie van simpele aandoeningen tot intensieve zorg bij reanimaties en vitaal bedreigde patiënten maakt het vak ontzettend interessant. Het dagelijks improviseren om in een hecht team met collega’s en verpleegkundigen binnen de beschikbare ruimte en capaciteit de juiste zorg op het juiste moment te bieden blijft ook een leuke uitdaging. Het besef dat je soms het verschil kan maken tussen leven en dood en een kort maar soms zeer intensief contact met patiënten hebt, maakt voor mij het vak compleet."

"Ik ben als eerste spoedeisende hulparts begonnen in het Bravis ziekenhuis en al snel ben ik samen met een collega gaan bouwen aan de kwaliteit van spoedeisende zorg zoals deze nu wordt aangeboden. Inmiddels werken we met een grote groep SEH-artsen om 24 uur per dag deze zorg te kunnen garanderen. Het Bravis ziekenhuis heeft het mogelijk gemaakt om een leuke werkplek te creëren en de ruimte gegeven om de spoedeisende zorg op een hoog niveau te krijgen door o.a. het aantal spoedeisende hulpartsen uit te breiden."

"Ik ga nog dagelijks met plezier naar mijn werk en zie het als een uitdaging zorg te blijven verlenen aan alle mensen met een acute zorgvraag."

Opleidingen

Na zijn studie geneeskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam, werkte Robbert als basisarts/arts-assistent in ziekenhuislocatie Bergen op Zoom. Na een korte periode als arts-assistent orthopedie in Deventer, raakte hij geïnteresseerd in de spoedeisende geneeskunde. In het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg specialiseerde hij zich tot Spoedeisende hulparts. Na het voltooien van deze opleiding ging hij in Bergen op Zoom aan de slag als SEH-arts.

Publicaties en lidmaatschappen
  • Medisch manager spoedeisende hulp beide locaties
  • Lidmaatschap NVSHA (ned. vereniging spoedeisendehulpartsen), ACEP (American college of Emergency Physicians), NVIC (Ned. Vereniging voor Intensive Care)
  • Diverse commissies en projectgroepen op het gebied van acute zorg binnen en buiten het ziekenhuis