Wij zijn een rookvrij ziekenhuis!

In het Bravis ziekenhuis zetten we ons in om samen beter te worden. Roken past daar niet bij. Daarom is het Bravis ziekenhuis volledig rookvrij. Dat betekent dat er niet gerookt mag worden in de gebouwen én op de buitenterreinen van al onze locaties. Ook bieden wij patiënten en medewerkers die willen stoppen met roken hulp aan. Hiermee ondersteunen wij de landelijke beweging naar een rookvrije generatie. 

Wordt u (onverwacht) opgenomen in het ziekenhuis? Dan is het goed om te weten dat u tijdens uw opname niet kunt roken. We beseffen dat dat niet altijd gemakkelijk is. Bespreek dit met uw behandelend arts of de verpleegkundige. Zij kunnen u in deze periode ondersteunen met begeleiding. Eventueel kan uw behandeld arts nicotinevervangende middelen voorschrijven. Het is nog beter als u zelf vóór uw geplande opname stopt met roken of begint met nicotinevervangende middelen als pleisters of kauwgom. Bij bepaalde ingrepen zal de medisch specialist dit ook aan u vragen. Daarmee wordt de kans op een succesvolle ingreep en sneller herstel groter. 

Ook niet roken op onze buitenterreinen

Er mag niet gerookt worden in de gebouwen en op de omliggende terreinen van alle locaties van het Bravis ziekenhuis. Samen spreken we personen aan die toch roken op ons terrein. Op de afbeeldingen hieronder ziet u waar er niet gerookt mag worden. 

Rookvrije zone
Bergen op Zoom   

Rookvrije zone
Roosendaal